Karambola - znacie? Karambola to owoc w kształcie gwiazdy. Ma słodko-kwaśny smak i może być poddawana obróbce termicznej. Zwiększa objętość treści pokarmowej i jest źródłem błonnika pokarmowego. Unikać jej powinny osoby cierpiące na niewydolność nerek i wątroby.
A może kalarepka... Mam ją w tym roku na dzałeczce pierwszy raz. Podobo jest bardzo dobra na surówki a także do samodzielnego zajadania. Całkiem ładnie się prezentuje. Jadacie kalarepę? Bomba witaminowa Zjedzenie niewielkiej główki kalarepy pokryje nasze całodzienne...
Amarantus Witam, jakiś czas temu, w jednym z programów śniadaniowych, widziałam, jak przygotowywano potrawy z amarantusa. Bardzo zachwalali jego właściwości. Czy mogłaby mi Pani powiedzieć coś więcej na ten temat? Pozdrawiam,Amarantus To zboże, nazywane...