Jakiej oliwy/oleju używacie w kuchni do smażenia, do sałatek? Witam, do smażenia polecam olej rzepakowy i z ryżu, a do sałatek, surówek, różnego rodzaju dresingów, majonezu olej lniany zimnotłoczony. Jeśli można to gorąco polecam wszystkim ten olej, najlepsze źródło kwasów...
domowe sposoby na pielęgnację włosów W związku z tym, ze siostrze poszukuje informacji na temat zmycia farby z włosów zainteresowałm się domowymi sposobami na pielęgnacje włosów. Czytałam, że mąka ziemniaczana w towarzystwie odzywki lub szmaponu działa cuda na włosy. Przymierzam się...
Klub Tradycyjnych Kucharek. A dzisiaj zrobiłam sobie aromatyzowaną oliwę z oliwek . Taką do letnich sałatek. Do oliwy z oliwek z "Biedronki" dodałam na litr oliwy 2 duże ząbki czosnku, gałązkę tymianku, dwa listki bazylii, kilka listków oregano i mięty. Butelkę zamknęłam i niech sobie kilka...
Maluszek w domu to wyzwanie dla rodziców - opieka, pielęgnacja, karmienie, przewijanie… Obowiązków jest mnóstwo, dlatego warto się zaopatrzyć w sprawdzonych i polecanych pomocników, którzy pomogą zadbać o komfort i bezpieczeństwo dziecka. Weź...
Jakiego oleju używacie? Ja używam oleju rzepakowego, bo uważam że jest najsmaczniejszy i posiada najwięcej niezbędnych kwasów tłuszczowych. https://olejrzepakowy.com/bank-wiedzy/,Jakiego oleju używacie? mulka (2017-11-17 16:56:19) Oliwa...
W październiku jeszcze jesteśmy wypoczęte, a złoty odcień skóry przypomina o słonecznikowych wakacjach. Jedna nadszedł już czas na jesienną pielęgnację twarzy. Skóra zaczyna odczuwać zmiany temperatury i wilgotności w ogrzewanych pomieszczeniach i na zewnątrz. Jak najlepiej...
Szampon i odżywka nie wystarczą, aby włosy były zdrowe, silne i lśniące. Najważniejsze jest oczyszczenie skóry głowy z łoju, kurzu i pyłu oraz resztek kosmetyków takich jak pianka, lakier czy żel. Szampon oczyszcza włosy i skórę tylko powierzchownie. Skóra głowy 1 raz...
Sałatki na Wielkanoc to podstawa świątecznego stołu. Sięgamy po nie ze smakiem nie raz, nie dwa. Najważniejsze, że są lekkie i stanowią doskonałe urozmaicenie wśród wielkanocnych potraw. Dobra sałatka, jak te na które dzielę się przepisami, znika w mgnieniu oka. Sprawdzone,...
Nadaje się ona wspaniale do rozmaitych sałatek. Jest bardzo delikatna, krucha i ma słodkawy posmak. Dobrze się przechowuje i nie traci swych wartości odżywczych. Oprócz tego, że dostarcza podstawowych dawek witamin, poprawia trawienie, zapobiega zaparciom i wpływa korzystnie...
Komosa ryżowa (quinoa) przypomina zboże, ponieważ wytwarza nasiona zawierające skrobię, ale jednak zbożem nie jest, dlatego zalicza się ją do grupy tzw. pseudozbóż. Ma brunatne, żółte lub białe nasiona. Pochodzi z Ameryki Południowej, głównie terenów Peru, dlatego zwana...
Ze względu na to, że Sylwesterowa zabawa zacznie się dopiero wieczorem nie musisz szykować skomplikowanych dań na gorąco. Zaoszczędzi ci to dużo pracy, dzięki czemu będziesz mieć więcej sił...
Wybraliśmy ryby, które są smaczne, a dodatkowo mniej tłuste i mniej ościste niż karp, dzięki czemu mogą je jeść także dzieci, osoby będące na diecie oraz kobiety w ciąży, dla których dawka Omega-3 jest bardzo ważna. Karpia możemy zastąpić np. pstrągiem. Jest on rybą słodkowodną, która zawiera...
Dlaczego tak bardzo pokochaliśmy roszponkę? Roszponka ma neutralny, lekko orzechowy smak (do sałatek pasuje idealnie!), dzięki zawartym w niej olejkom eterycznym. Roszpunka bardzo dobrze działa na trawienie, a także kojąco na system...
Drugie śniadanie, które przygotowujesz dziecku do szkoły, jest niezwykle istotne. To tak jak przerwa w trakcie pracy. Twoje dziecko tak samo na nią...
Granola to mieszanka płatków...
Lekkie, smaczne i pasujące na wiele okazji. Wypróbuj naszych przepisów – wykwintne przystawki na imprezę, które sprawią, że Twoje przyjęcie spodoba się każdemu. Chcesz być...
Przez pokolenia panowało przekonanie, że ciemne włosy są bardziej narażone na działanie promieni słonecznych, bo czarny i ciemne kolory bardziej na słońcu się mocniej nagrzewają. Teoria ta okazała się błędna i wszelkie badania wykazały,...
Którego tłuszczu używacie najczęściej w kuchni? U mnie króluje olej rzepakowy - według najnowszych badań ma najkorzystniejszy skład tłuszczowy, wspomaga walkę z cholesterolem, jest bogaty w omega-3 i witaminy A i E. ,Którego tłuszczu używacie najczęściej w kuchni?
Kosz podarunkowy jest zawsze miłym i eleganckim prezentem. A jeśli zostanie wypełniony wyłącznie organicznymi i zdrowymi produktami, to jesteśmy pewni, że osoba nim obdarowana będzie zachwycona! Wkrótce rozpocznie się sezon świąteczny, a co za tym idzie sprawianie podarunków...