Uwaga! Weź sobie do serca, to co teraz czytasz: włosy mogą chorować! Jeśli do tej pory pojęcie „zdrowia” lub „choroby” przypisywałeś wyłącznie do ciała, to czym prędzej zmień obszar tej definicji. Włosy i skóra głowy mają własne problemy zdrowotne. I, tak jak skóra twarzy czy ciała, wymagają specjalistycznej...
dr med. Piotr Dziechciarz, dr med. Dorota Gieruszczak-Białek, dr med. Andrea Horvath, prof. dr hab. med. Hanna Szajewska
Gleten to białko czterech zbóż:pszeniecy, jeczmienia,zyta i owsa.zanjdziesz go m.in. w kaszach , makaronach, pieczywie i ciastach.Oskarza sie go miedzy innymi o wywoływanie alergii oraz ujawianie sie celiakii, czyli wrodzonej nietolerancji glutenu.Choroba ta objawia sie m.in.osłabieniem organizmu...
Nadmiernie nawożone czy opryskiwane środkami ochrony roślin jarzyny nie dają często skutków natychmiastowych w postaci wysypki czy innej nietolerancji pokarmowej. Ale szkodliwe substancje kumulują się w organizmie latami.Prawo określa dopuszczalne dawki nawozów...