Warto zatem wzbogacić tradycyjny zestaw mrożonek, poczynając od truskawek, jagód, marchewki, po wiśnie,...
Maliny, truskawki, jagody, marchewki i morele – wszystkie letnie smaki mamy teraz świeże i w zasięgu ręki. Kto dziś pamięta z jakim utęsknieniem myślimy o nich zimą. A gdyby tak zadbać już teraz o nasze zimowe tęsknoty i zachować smaki lata w dobrej zamrażarce? Może wtedy...
Najwięcej witamin i mikroelementów zawierają owoce i warzywa, które dojrzewały w pełnym słońcu. Szkoda, że nie da się ich zjeść na zapas. Jest jednak metoda, która pozwoli zachować ich bogactwo na resztę na roku. Będziesz mogła przygotować z nich pyszne...
Wiosenne wahania temperatury niekorzystnie wpływają na samopoczucie oraz odporność. My dorośli źle je znosimy, a co dopiero dzieci, których układ immunologiczny kształtuje się poprzez właśnie chorowanie. Aby zmniejszyć liczbę zachorowań warto jest zastosować dietę wspierającą odporność dziecka. Jak...
Zamrażanie żywności to najlepszy sposób na zachowanie jej świeżości na dłużej oraz oszczędzenie sobie pieniędzy i nie wyrzucanie jedzenia. Zgodnie z zasadą „zero waste” wszystko da się wykorzystać w taki sposób, aby się nie zmarnowało. Dzięki temu nie tylko uchronisz swój...
Temat ten staje się szczególnie istotny przed świętami oraz zaraz po nich, kiedy zostaje nam mnóstwo jedzenia do zagospodarowania. Świeże ryby, mięsa, wędliny, dodatki do mięs i sałatek, produkty potrzebne do ciast – dzięki innowacyjnym technologiom zastosowanym...
Marchewka zamiast batonika! Batony i chipsy to...