Oferuje ona szeroką gamę wysokiej jakości grilli gazowych, które zaspokoją potrzeby zarówno początkujących, jak i doświadczonych kucharzy. W tym artykule podpowiemy Ci, jak urządzić kuchnię ogrodową oraz pomożemy wybrać odpowiedni model grilla gazowego Napoleon, który stanie się sercem Twojej kuchni...
Kociołki żeliwne myśliwskie – co to za rozwiązanie? Żeliwny kociołek to bardzo głęboki garnek z dopasowaną pokrywką dokręcaną śrubami. Zastosowanie żeliwa – stopu węgla z żelazem – sprawia, że
Dlaczego dieta DASH uznawana jest za jedną z najzdrowszych na świecie? Dużo mówi się o tym, jakie korzyści zdrowotne niesie za sobą stosowanie diety śródziemnomorskiej. Warto pamiętać o tym, że nie jest to jedyny sposób odżywienia, który przyczynia się do poprawy samopoczucia, ułatwia osiągnięcie...
Chętnie gotuje i z radością eksperymentuje, najczęściej korzystając z lokalnych i sezonowych produktów. Z myślą o najmłodszych proponuje sześć wyjątkowych i prostych warzywnych dań, które można przygotować razem z dzieckiem. CZYTAJ...
Jajka faszerowane tuńczykiem W czasie Świąt Wielkanocnych możemy pozwolić sobie na małe eksperymenty – nie tylko tradycyjne jajka z majonezem szybko znikają ze stołu. Warto przygotować specjalny farsz, który będzie pyszny i wyrazisty w smaku. Jajka faszerowane tuńczykiem...
Sezon na szparagi trwa krótko. To zaledwie 4–5 tygodni. Pierwsze szparagi zjadamy z jak najmniejszą ilością dodatków, by nacieszyć się ich smakiem. Później dodajemy je do potraw, na przykład do makaronu, risotto czy omletów, a na końcu gotujemy zupę. Pomysłów...
Pracownicy korporacji sięgają po… Dieta uboga w witaminy i cenne składniki mineralne, a także nieregularne posiłki mogą doprowadzić do przemęczenia organizmu, a nawet do poważnych chorób. Stąd tak ważne jest stawianie na produkty będące zdrowymi przekąskami. Takimi, które powstały na bazie...
Pożywne posiłki są niezwykle istotne dla zdrowia i prawidłowego rozwoju małego dziecka. Po pierwszych kilku miesiącach karmienia niemowlęcia wyłącznie mlekiem, zaczynamy powoli rozszerzać jego dietę. Początkowo pokarm powinien był gładki i łatwy do połknięcia, dopiero później, stopniowo zostawiamy...
Poznawanie nowych smaków przez niemowlaka to dla niego bardzo ciekawe doświadczenie. Dziecko rozwija swoje zainteresowania kulinarne oraz rozszerza wiedzę na temat różnych potraw. Nowe smaki to nowe doznania, których maluch jest bardzo ciekawy. Pozwól mu więc odkrywać...
Wystarczy zrobić krótką wycieczkę po mieście aby przekonać się, że punktów z jedzeniem nie brakuje. Restauracje mnożą się jak grzyby po deszczu, w miejsce zamykanych pojawiają się nowe. To samo jest z mniejszymi formami gastronomicznymi, mam wrażenie, że bary przeżywają swój rozkwit....
Komosa ryżowa (quinoa) przypomina zboże, ponieważ wytwarza nasiona zawierające skrobię, ale jednak zbożem nie jest, dlatego zalicza się ją do grupy tzw. pseudozbóż. Ma brunatne, żółte lub białe nasiona. Pochodzi z Ameryki Południowej, głównie terenów Peru, dlatego zwana...
Na niektóre pomysły wpadłam dla smaku, na inne z powodu wygodnictwa, a ostatnie dlatego, że gdy zrobię coś pysznego i pożytecznego dla mojej rodziny czuje się lepiej i mam tą satysfakcję, że zrobiłam sama. Nie mówię w tym miejscu o piętrowym torcie z fontanną na urodziny...
Rzodkiewka z ogórkiem
Na zimę schudnę, na wiosnę schudnę, a do lata to zdążę na pewno. –...
Jesteśmy ciekawi jak mijają Wam te pierwsze jesienne dni. Odrabianie lekcji, prace plastyczne, zabawy w liściach, skakanie w kaloszach po...
Propagowanie zdrowego stylu życia i kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych całej rodziny oraz zmiana sposobu żywienia w placówkach przedszkolnych...
Marchewka zamiast batonika! Batony i chipsy to...
Już jest! Zagościła na straganach fasolka szparagowa. Przepisy jakie proponujemy to najlepsze i sprawdzone receptury naszych wiernych czytelniczek, które zawsze zaskakują nas swoimi pomysłami....
Zupę z botwinki przygotowuje się wiosną, kiedy liście buraka są miękkie i delikatne, a korzeń jest jeszcze mały. Wówczas liście botwiny mają najwięcej smaku i aromatu.
Ziemniaki będą jeszcze smaczniejsze, jeżeli tuż przed gotowaniem zalejemy je wrzącą wodą. Natomiast stare i zwiędłe ziemniaki staną się jędrniejsze, jeżeli namoczymy je przez pół godziny w zimnej wodzie. A młode ziemniaki, włożone do zimniej...