Pasta z fasoli to bardzo prosty, smaczny i przede wszystkim tani dodatek do kanapek, które nabiorą nowego wyrazu z pomocą tej pasty. Każdy ma w domu białą fasolę, więc z doborem składników...
Szpinak wielu osobom źle się kojarzy, gdyż w dzieciństwie byli zmuszani do jedzenia go, a nie był on przyrządzany tak jak teraz. Wszyscy mówili, że jest zdrowy, bo zawiera wiele witamin, ale...
Początek jesieni to idealny czas dla grzybiarzy. W lasach pojawiają się różne gatunki grzybów. Dodatkowo spacer po lesie w chłodnym i wilgotnym jesiennym powietrzu to samo zdrowie. Dlatego warto wykorzystać ten czas, aby wybrać się na grzyby do lasu, bo po takim relaksie...
Przede wszystkim na wstępie trzeba wyjaśnić, że istnieją dwa podobne do siebie (zwłaszcza z nazwy) gatunki tej rośliny, a mianowicie pigwa i pigwowiec....
Chłodnik- familijne przepisy!
Sałatki dodadzą uroku, lekkości i wiosennej świeżości naszym ucztom Wielkanocnym. W przeciwieństwie do świąt Bożego Narodzenia, w Wielkanoc nie obowiązuje post, przyrządzić więc możemy różnorodne...
W kuchni, przyrządzając ulubione potrawy możesz poczuć się równie pięknie i swobodnie co wypoczywając w salonie. Wystarczy, że zadbasz o odpowiednią...
Poniedziałki i czwartki godz. 18:00
Odkąd pamiętam na naszym stole wigilijnym musiała zagościć kutia. Przepis z makaronem wzięłam od koleżanki, ponieważ chciałam do tradycyjnego przepisu...
Przepis tradycyjny na barszcz czerwony Przedstawiamy Wam...
Ciepło, ciepło, coraz cieplej. Niestety nie za oknem, ale w domu. Dbaj o to by w mieszkaniu zawsze panowała przyjemna temperatura. Jeśli wracacie z rodzinnego spaceru przemarznięci zadbaj o...
Prezentujemy zarówno proste i klasyczne przepisy, jak i nieco szalonych receptur. Naszym pomysłem na upalne dni są lody domowe. Przepis pierwszy uda się nawet dziecku. Kolejne...
Czy lubisz gotować razem z dziećmi, czy pomagają Ci czasem w kuchni?
Ewa Wachowicz w swoim programie "Ewa gotuje!" nie boi się eksperymentować. Jej przepisy robią wrażenie! Wybrałyśmy wspólnie TOP 7 zachwycających potraw. Przepisy na Wielkanoc w tym wydaniu zaskoczą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Sułkowicka "krzonówka" Składniki: 250 g łopatki wieprzowej 250 g wędzonych żeberek 250 g surowego wędzonego boczeku wędlina ze święconki 2 l serwatki korzeń chrzanu por seler 1 marchewka 1 pietruszka 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 2 gałązki świeżego lubczyku sól pieprz tarty chrzan do smaku szczypiorek do dekoracji Dodatki jajka na twardo swojski chleb Opis przygotowania W niewielkiej ilości wody ugotować mięso z łopatki, żeberka wieprzowe wędzoe i wędzony...