Jakiej oliwy/oleju używacie w kuchni do smażenia, do sałatek? Jakiej oliwy/oleju używacie w kuchni do smażenia, do sałatek?,Jakiej oliwy/oleju używacie w kuchni do smażenia, do sałatek? Jestem z Pomorza i Kujaw więc to oczywiste;) A tak wprost - rzepakowego.,Jakiej oliwy/oleju używacie...
Artykuł zawiera lokowanie produktów Jeśli spędzasz sylwestra...
Domowy majonez zdecydowanie wzbogaci smak potrawy. Sprawdzi się zwłaszcza w przypadku tych serwowanych na zimno – czyli kanapek, sałatek, czy dipów. Zrobiony w domu nie będzie zawierał szkodliwych dodatków, barwników i konserwantów. Jak zrobić domowy majonez, który będzie puszysty i lekki? Mamy naprawdę...
Jeśli w dodatku uda nam się przygotować go szybko, przy minimalnym nakładzie sił i pieniędzy, z pewnością trafi na listę naszych ulubieńców. Do takich propozycji należy 5 sprawdzonych przepisów na obiad na szybko, które przygotowaliśmy specjalnie z myślą o osobach poszukujących kreatywnych...
Sezon na dynię w pełni, więc warto skorzystać ze wszystkich możliwości jakie daje to niezwykłe warzywo. Jak zrobić zupę z dyni? 5 najsmaczniejszych przepisów znajdziesz poniżej, a wśród nich zupa z dyni na ostro z imbirem i curry lub z łagodnym mlekiem kokosowym. Dynię...
Rukola zwana jest także rokiettą siewną, pochodzi ona z krajów śródziemnomorskich i ma wyrazisty, lekko ostry smak. Ze względu na wysoką zawartość żelaza i wapnia jest ona bardzo cennym źródłem tych składników. Zawiera również wiele witamin takich jak A, B, C, K oraz magnez,...
Oliwa z oliwek. A ja zamiast oliwy polecam olej rzepakowy - zawsze to taniej ;) [wymoderowano],Oliwa z oliwek. Ja do jedzenia. Bo wolno mi tylko oliwę lub olej słonecznikowy a ten drugi jest ciężki do kupienia.,Oliwa z oliwek. Nie znoszę oleju rzepakowego!!!!...
Na zdrowie dziecka wpływa zarówno dieta matki w czasie, jaki i przed ciążą. Dlatego jeśli planujesz dziecko zmień złe nawyki żywieniowe już dziś. Kieruj się zasadami zdrowej diety i prowadź bardziej
Uwielbiam jeść, a jeszcze bardziej gotować, a jeszcze najbardziej to widzieć jak moje łakomczuchy...
Jakiego oleju używacie? Ja używam oleju rzepakowego, bo uważam że jest najsmaczniejszy i posiada najwięcej niezbędnych kwasów tłuszczowych. https://olejrzepakowy.com/bank-wiedzy/,Jakiego oleju używacie? mulka (2017-11-17 16:56:19) Oliwa...
Na czym smażycie potrawy ? ja zazwyczaj na oleju . jednak też zalezy co robię . zawsze jest i mało i smalec .,Na czym smażycie potrawy ? i na oliwie i na oleju.,Na czym smażycie potrawy ? Przeważnie na oleju. ,Na czym smażycie potrawy ? Sonia...
Mleko modyfikowane przeznaczone dla wcześniaków różni się od standardowych formuł, oferując wyższe stężenia niezbędnych składników odżywczych. Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze mleka dla wcześniaków? Czytaj dalej! Czym jest mleko modyfikowane? Mleko modyfikowane to specjalnie...
Wysoki poziom cholesterolu, szczególnie "złego" LDL (lipoproteiny niskiej gęstości), jest głównym czynnikiem ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, takich jak miażdżyca, zawał serca czy udar mózgu. To, że nadmiar cholesterolu w osoczu krwi może prowadzić do budowania się płytek miażdżycowych...
Masło orzechowe to smakowity dodatek do kanapek, sałatek, zup, a nawet smoothie. Zrobienie masła orzechowego w domu nie zajmie nam wiele czasu, a przepis na nie jest wyjatkowo prosty. Domowy przepis na masło orzechowe pozwoli Ci uniknąć sztucznych dodatków, cukru i konserwantów. Jak...
Potrawy poddane obróbce cieplnej w postaci smażenia cieszą się u nas popularnością, jednakże nie jest to najzdrowszy sposób ich przygotowania. A zwłaszcza dla małego dziecka, którego układ pokarmowy nie jest przystosowany do trawienia ciężkich smażonych obiadków czy śniadań. Czy i od kiedy...
Jakiej oliwy/oleju używacie w kuchni do smażenia, do sałatek? Witam, do smażenia polecam olej rzepakowy i z ryżu, a do sałatek, surówek, różnego rodzaju dresingów, majonezu olej lniany zimnotłoczony. Jeśli można to gorąco polecam wszystkim ten olej, najlepsze źródło kwasów...
Emulgatory to substancje chemiczne pozwalające na zmieszanie się nie mieszających się ze sobą cieczy, z których powstaje tzw. emulsja. Na szeroką skalę...
Czego używacie do smażenia? Olej z pestek winogron. Ale bardzo rzadko smażę.,Czego używacie do smażenia? Olej kujawski i oliwa z oliwek. Masło bardzo sporadycznie,Czego używacie do smażenia? Oliwy z oliwek :),Czego używacie do smażenia? Do smażenia najczęściej rzepakowy, w ogóle...
Epidemia nadwagi i otyłości z roku na rok zbiera swoje okrutne żniwa szczególnie wśród dzieci i młodzieży. Pomimo wielu podejmowanych akcji profilaktycznych w szkole i wśród społeczeństwa, problem ten wciąż narasta. Jak podają eksperci ze Światowej Organizacji Zdrowia WHO, w naszym kraju w...
Którego tłuszczu używacie najczęściej w kuchni? U mnie króluje olej rzepakowy - według najnowszych badań ma najkorzystniejszy skład tłuszczowy, wspomaga walkę z cholesterolem, jest bogaty w omega-3 i witaminy A i E. ,Którego tłuszczu używacie najczęściej w kuchni?