Jajka z łososiem i kaparami - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Jajka z łososiem i kaparami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 5 jajek
• 50 g łososia wędzonego
• 1 łyżka jogurtu greckiego
• 1 łyżeczka majonezu
• kapary z szypułkami Il Conte di Roma
• ulubione kiełki
• sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie przelewamy zimną wodą, studzimy i delikatnie obieramy.
2. Przekrajamy jajka na połówki i wyciągamy z nich żółtka.
3. Rybę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do niej pokrojone żółtka, jogurt, majonez i kiełki. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku.
4. Faszerujemy połówki jajek przygotowanym farszem, a na koniec posypujemy kaparami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.