-
1
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-04-19 22:07:17
19 kwietnia 2012 22:07 | ID: 775039
-
2
usunięty użytkownik
2012-04-19 22:09:49
19 kwietnia 2012 22:09 | ID: 775042
Ja sody dodaję tylko do spodów od miodownika ale nie wiem jaka jest różnica i czy można jedno zastąpić drugim Ale zagwózdkowe pytanie ;)
-
3
basiula11
Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52 .
Posty: 1876
2012-04-19 22:11:27
19 kwietnia 2012 22:11 | ID: 775043
Marietka (2012-04-19 22:07:17)
No ja też , prosta rzecz a tyle zachodu.
-
4
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-04-19 22:16:06
19 kwietnia 2012 22:16 | ID: 775048
basiula11 (2012-04-19 22:11:27)
Marietka (2012-04-19 22:07:17)
No ja też , prosta rzecz a tyle zachodu.
i dala do myslenia na sama noc....
-
5
usunięty użytkownik
2012-04-19 22:17:17
19 kwietnia 2012 22:17 | ID: 775049
Chyba ciasta nie popsujesz, bo zadaniem obydwóch jest spulchnienie ciasta. Proszek do pieczenia jest chyba mieszanką różnych spulchniaczy i wydaje mi się, że w swym składzie zawiera też sodę. Ale może ja bzdury plotę bo o tej godzinie to móżg inaczej pracuje. Przynajmniej mój ;)
-
6
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-04-19 22:20:58
19 kwietnia 2012 22:20 | ID: 775052
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody
-
7
basiula11
Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52 .
Posty: 1876
2012-04-19 22:23:27
19 kwietnia 2012 22:23 | ID: 775058
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody
Ok jutro piekę! Zapraszam!
-
8
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-04-19 22:23:52
19 kwietnia 2012 22:23 | ID: 775059
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody
Ok jutro piekę! Zapraszam!
ideeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
9
usunięty użytkownik
2012-04-19 22:24:53
19 kwietnia 2012 22:24 | ID: 775062
Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody
Ok jutro piekę! Zapraszam!
ideeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz?
-
10
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-04-19 22:25:43
19 kwietnia 2012 22:25 | ID: 775064
Ania_29 (2012-04-19 22:24:53)
Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody
Ok jutro piekę! Zapraszam!
ideeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz?
rozstrzele was. obiecuje....
ja przed @ a wy o ciastach???!!!!
małpyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
-
11
usunięty użytkownik
2012-04-19 22:28:14
19 kwietnia 2012 22:28 | ID: 775070
Marietka (2012-04-19 22:25:43)
Ania_29 (2012-04-19 22:24:53)
Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody
Ok jutro piekę! Zapraszam!
ideeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz?
rozstrzele was. obiecuje....
ja przed @ a wy o ciastach???!!!!
małpyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
A ja pamietam jak dziś, jak to ja byłam przed @ a Wy W G-Sz pisałyście o sernikach, jabłeczniakch z budyniem itp ;) Ty byłaś ta od sernika z tego co pamiętam ;)
-
12
basiula11
Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52 .
Posty: 1876
2012-04-19 22:30:21
19 kwietnia 2012 22:30 | ID: 775072
Marietka (2012-04-19 22:25:43)
Ania_29 (2012-04-19 22:24:53)
Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody
Ok jutro piekę! Zapraszam!
ideeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz?
rozstrzele was. obiecuje....
ja przed @ a wy o ciastach???!!!!
małpyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Snikersa z karmelem z rodzynek, migdalów, z masa i polewą z gorzkiej czekolady.Jakby coś to dwa upiekę.
-
13
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-04-19 22:30:24
19 kwietnia 2012 22:30 | ID: 775073
Ania_29 (2012-04-19 22:28:14)
Marietka (2012-04-19 22:25:43)
Ania_29 (2012-04-19 22:24:53)
Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody
Ok jutro piekę! Zapraszam!
ideeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz?
rozstrzele was. obiecuje....
ja przed @ a wy o ciastach???!!!!
małpyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
A ja pamietam jak dziś, jak to ja byłam przed @ a Wy W G-Sz pisałyście o sernikach, jabłeczniakch z budyniem itp ;) Ty byłaś ta od sernika z tego co pamiętam ;)
no co ty\????!!!!
ja zawsze grzeczna
-
14
halszka
Zarejestrowany: 04-11-2010 09:18 .
Posty: 2629
2012-04-19 22:31:27
19 kwietnia 2012 22:31 | ID: 775075
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz??
-
15
basiula11
Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52 .
Posty: 1876
2012-04-19 22:34:27
19 kwietnia 2012 22:34 | ID: 775079
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz??
dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie.
-
16
usunięty użytkownik
2012-04-19 22:36:41
19 kwietnia 2012 22:36 | ID: 775081
basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz??
dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie.
Co racja to racja :) Ja też zawsze tak do rzeczy podchodzę ;) Byleby słodkie było o się zje ;)
-
17
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-04-19 22:38:06
19 kwietnia 2012 22:38 | ID: 775082
basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz??
dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie.
-
18
halszka
Zarejestrowany: 04-11-2010 09:18 .
Posty: 2629
2012-04-19 22:42:13
19 kwietnia 2012 22:42 | ID: 775089
Ania_29 (2012-04-19 22:36:41)
basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz??
dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie.
Co racja to racja :) Ja też zawsze tak do rzeczy podchodzę ;) Byleby słodkie było o się zje ;)
-Łasuszki
-
19
basiula11
Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52 .
Posty: 1876
2012-04-19 22:44:05
19 kwietnia 2012 22:44 | ID: 775092
Marietka (2012-04-19 22:38:06)
basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz??
dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie.
Aż tak? Szkoda że tak daleko mieszkasz!
-
20
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-04-19 22:50:16
19 kwietnia 2012 22:50 | ID: 775098
basiula11 (2012-04-19 22:44:05)
Marietka (2012-04-19 22:38:06)
basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz??
dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie.
Aż tak? Szkoda że tak daleko mieszkasz!
teraz ja jem co slodkie... co popadnie....