Nareszcie kupiłam ciasto francuskie, w internecie jest masę przepisów, ale ja was proszę o kilka pomysłów, obiecuję nawet kilka wypróbować:)
16 grudnia 2011 18:32 | ID: 705683
Te makowe kieszonki chcę czymś wzbogacic ale nie wiem czym.
A no i roladę z ciasta francuskiego a w środku jabłka z cynamonem, dziecinnie proste, pyszne i jak pachnie.
16 grudnia 2011 18:37 | ID: 705689
Ja robiłam tak, że parówki( syski) pomidor, ogórek, ewentualnie surówka, zawijałam to wszystko i wkładałam do piekarnika. Po wyjęciu można dodać ketchup, lub majonez- co kto lubi:)
16 grudnia 2011 18:47 | ID: 705694
Znalazłam ciekawy przepis na kurczaka w cieście francuskim i dam znac jak wyszło, dla zainteresowanych przesyłam linka: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/id,3046515,title,Kurczak-w-ciescie-francuskim,index.html wygląda nieźle ;)
16 grudnia 2011 18:53 | ID: 705696
Z przepisu podanego przez Nat23 - ale mega apetycznie wyglada.
16 grudnia 2011 19:16 | ID: 705709
Z przepisu podanego przez Nat23 - ale mega apetycznie wyglada.
Dokładnie Alinko, za kilka dni napiszę czy smakowało równie dobrze jak wygląda ;)
16 grudnia 2011 19:18 | ID: 705711
Z przepisu podanego przez Nat23 - ale mega apetycznie wyglada.
Dokładnie Alinko, za kilka dni napiszę czy smakowało równie dobrze jak wygląda ;)
Podłapałam pomysł na niedzielny obiad. dziekuje!
16 grudnia 2011 19:23 | ID: 705713
Nie ma za co, daj znac jak smakowało, ja będę dopiero kucharzyc w środę :D
16 grudnia 2011 20:35 | ID: 705756
Nie ma za co, daj znac jak smakowało, ja będę dopiero kucharzyc w środę :D
A przy okazji, dopiero zauważyłam, ze jestes z mojego miasta!!!!!!!
16 grudnia 2011 20:49 | ID: 705769
Te makowe kieszonki chcę czymś wzbogacic ale nie wiem czym.
A no i roladę z ciasta francuskiego a w środku jabłka z cynamonem, dziecinnie proste, pyszne i jak pachnie.
Moze marcepan i orzechy wloskie? Jadlam kiedys ciastko francuskie wlasnie z makiem, marcepanem i orzechami i bylo przepyszne.
16 grudnia 2011 20:50 | ID: 705772
Te makowe kieszonki chcę czymś wzbogacic ale nie wiem czym.
A no i roladę z ciasta francuskiego a w środku jabłka z cynamonem, dziecinnie proste, pyszne i jak pachnie.
Moze marcepan i orzechy wloskie? Jadlam kiedys ciastko francuskie wlasnie z makiem, marcepanem i orzechami i bylo przepyszne.
Orzechów nie lubię ale marcepan mniam. A masz pomysł co na wierzch aby takie suche nie były?
16 grudnia 2011 20:54 | ID: 705781
Te makowe kieszonki chcę czymś wzbogacic ale nie wiem czym.
A no i roladę z ciasta francuskiego a w środku jabłka z cynamonem, dziecinnie proste, pyszne i jak pachnie.
Moze marcepan i orzechy wloskie? Jadlam kiedys ciastko francuskie wlasnie z makiem, marcepanem i orzechami i bylo przepyszne.
Orzechów nie lubię ale marcepan mniam. A masz pomysł co na wierzch aby takie suche nie były?
Jesli robie na slono, to pedzelniem nanosze oliwe z oliwek, Na slodko mozna zrobic syrop z wody i cukru, taki w miare lepki, tylko trzeba uwazac, zeby nie przypalic.
16 grudnia 2011 21:00 | ID: 705789
ja robiłam juz kilka razy takie pierozki a do srodka kładłam farsz z kurczaka najpierw kroiłam filet na drobniutka kostke dawałam do pokrojonego kurczaka przyprawe gyros i troszke oleju/oliwy i smarzyłam jak mieso wystygło dodałam kukurydze z puszki i robiłam sos ala czosnkowy wszystko to co do czasbkowego ale dodaje do tego keczup pikantny mieszam wszystko i zawijam w takie małe pierozki pyszne sa;D
16 grudnia 2011 21:41 | ID: 705842
Z przepisu podanego przez Nat23 - ale mega apetycznie wyglada.
Dokładnie Alinko, za kilka dni napiszę czy smakowało równie dobrze jak wygląda ;)
wowww chyba teżsię skuszę:)
16 grudnia 2011 21:42 | ID: 705843
ja robiłam w wąskiej blaszce coś takiego:
kładłam pasek ciasta francuskiego, na to surowe jabła z cukrem i cynamonem, potem znów warstwa ciasta, warstwa jabłek i trzeci pasek ciasta na wierzch
zapiekłam w piekarniku i taki deser wyszedł jabłkowo cynamonowy :)
17 grudnia 2011 05:17 | ID: 705992
Ala wpadła na dobra mysl, z ta masa makowa... Ale tez bym sie obawiała, czy nie bedzie za suche.
17 grudnia 2011 09:07 | ID: 706029
Ala wpadła na dobra mysl, z ta masa makowa... Ale tez bym sie obawiała, czy nie bedzie za suche.
Fajny pmysł:) Ale takie francuskie ciasto z kapustą i grzybami w środku też fajnie:)
17 grudnia 2011 13:02 | ID: 706092
Ala wpadła na dobra mysl, z ta masa makowa... Ale tez bym sie obawiała, czy nie bedzie za suche.
Fajny pmysł:) Ale takie francuskie ciasto z kapustą i grzybami w środku też fajnie:)
Właśnie takie paszteciki robię w tym roku do barszczu.
17 grudnia 2011 14:41 | ID: 706165
Ja kroję ciasto za kwadraty, zawijam w nie pierś a na wierz kładę plastry sera pleśniowego oraz szpinak.Całość zapiekam.
18 grudnia 2011 00:30 | ID: 706433
18 grudnia 2011 02:38 | ID: 706449
Ja kroję ciasto za kwadraty, zawijam w nie pierś a na wierz kładę plastry sera pleśniowego oraz szpinak.Całość zapiekam.
Szpinak, to przemawia do mnie:)
Bardzo fajna pizza:)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.