Nareszcie kupiłam ciasto francuskie, w internecie jest masę przepisów, ale ja was proszę o kilka pomysłów, obiecuję nawet kilka wypróbować:)
2 listopada 2011 20:53 | ID: 673396
Ja owijam parówki/ paróweczki ciastem francuskim i do piekarnika. Jak znalazł na kolację:).
2 listopada 2011 21:00 | ID: 673404
Ja owijam parówki/ paróweczki ciastem francuskim i do piekarnika. Jak znalazł na kolację:).
Aniusia na ile minut?:)
2 listopada 2011 21:07 | ID: 673417
Na 25 minut.
Można jeszcze wykorzystać przepis z ":Przepisu na życie"
Składniki: (na 8 parówek)
Przygotowanie:
Gotowe ciasto francuskie podzielić na 8 równych prostokątów. Można je delikatnie rozwałkować (łatwiej wtedy będzie zawinąć parówki). Na każdy kawałek ciasta kładziemy plasterek żółtego sera (lub posypujemyserem mozarella), układamy pokrojone w kawałki pomidory i parówkę. Następnie zwijamy ciasto tak, by dobrze zakleić boki. Tak owinięte parówki nacinamy i smarujemy olejem z pomidórów (jeśli ktoś pominął pomidory, dobrze jest posmarować oliwą z oliwek, wtedy ciasto ładnie się zarumieni). Pieczemy w piekarniku ok. 25 min w temperaturze 200 stopni (czas pieczenia może się delikatnie różnić, w zależności od piekarnika).
Smacznego!
2 listopada 2011 21:09 | ID: 673422
Ja owijam parówki/ paróweczki ciastem francuskim i do piekarnika. Jak znalazł na kolację:).
Aniusia na ile minut?:)
az sie zarumienia :)
oprócz parówek można zawinąć warzywka, typu papryka, ogórek obok parówki. pycha!
albo troche nutelli i dżem i pozawijać. i ciasteczka pyszne :)
2 listopada 2011 21:13 | ID: 673425
Ja owijam parówki/ paróweczki ciastem francuskim i do piekarnika. Jak znalazł na kolację:).
Aniusia na ile minut?:)
az sie zarumienia :)
oprócz parówek można zawinąć warzywka, typu papryka, ogórek obok parówki. pycha!
albo troche nutelli i dżem i pozawijać. i ciasteczka pyszne :)
Ciasteczka też 25 min? W 180 stopniach?:)
2 listopada 2011 21:19 | ID: 673433
Ja owijam parówki/ paróweczki ciastem francuskim i do piekarnika. Jak znalazł na kolację:).
Ja również tak robie, szybkie i bardzo dobre.
2 listopada 2011 21:20 | ID: 673435
np sakiewki (takie z "wiązanym" czubkiem), do których wkłądam różnorodne nadzienie. Wizualnie fajny i apetyczny efekt szzcególnie dla dzieci, a one są takimi wzrokowcami, że hej;)
2 listopada 2011 21:25 | ID: 673439
ja też robie paróweczki tylko dodaję jeszcze obsmażone drobno posiekane pieczarki z cebulką,ser troszkę keczupu do środka i wtedy zawijam i piekę też ok 25 min
pychota
i ochoty mi narobiłyście!!
2 listopada 2011 21:57 | ID: 673459
Ja owijam parówki/ paróweczki ciastem francuskim i do piekarnika. Jak znalazł na kolację:).
Aniusia na ile minut?:)
az sie zarumienia :)
oprócz parówek można zawinąć warzywka, typu papryka, ogórek obok parówki. pycha!
albo troche nutelli i dżem i pozawijać. i ciasteczka pyszne :)
Ciasteczka też 25 min? W 180 stopniach?:)
na wyczucie, aż się ładnie zarumienią. możesz białkiem jajka pomalować, żeby się ładnie zarumieniły.
2 listopada 2011 22:14 | ID: 673480
Na 25 minut.
Można jeszcze wykorzystać przepis z ":Przepisu na życie"
Składniki: (na 8 parówek)
Przygotowanie:
Gotowe ciasto francuskie podzielić na 8 równych prostokątów. Można je delikatnie rozwałkować (łatwiej wtedy będzie zawinąć parówki). Na każdy kawałek ciasta kładziemy plasterek żółtego sera (lub posypujemyserem mozarella), układamy pokrojone w kawałki pomidory i parówkę. Następnie zwijamy ciasto tak, by dobrze zakleić boki. Tak owinięte parówki nacinamy i smarujemy olejem z pomidórów (jeśli ktoś pominął pomidory, dobrze jest posmarować oliwą z oliwek, wtedy ciasto ładnie się zarumieni). Pieczemy w piekarniku ok. 25 min w temperaturze 200 stopni (czas pieczenia może się delikatnie różnić, w zależności od piekarnika).
Smacznego!
Właśnie miałam napisać, ze w "Przepisie na życie" kiedys robili te parówki :) Dopiero później zauważyłam, że to napisałaś. Uwielbiam ciasto francuskie, dziwię się, że jeszcze nie robiłam tych paróweczek. Suszone pomidorki też kocham.
2 listopada 2011 22:27 | ID: 673493
A ja zawijam w nie kawałek jabłuszka, który lekko słodzę i posypuję cynamonem i mam pyszne ciasteczko do kawki
3 listopada 2011 05:02 | ID: 673600
Ja jakis czas temu zrobiłam wielka paczuszke, do której wrzuciłam szpinak, rozmaite warzywka i miesko drobiowe! Mniam :)
Ale ciasto francuskie wole na słodko...
Ostatnio robiłam, wg tego przepisu :
http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/Cynamonowe-palmiery.html
Pycha, maz sie z corka zajadali ;)
3 listopada 2011 06:39 | ID: 673618
Lubie ciasto francukie...a Mąż zjadłby wsztystko od razu;)
Robiłam trójkąty z marmoladą...pycha:)
Te parówki też muszę wypróbować...aż się głodna zrobiłam!
6 listopada 2011 17:58 | ID: 675887
Proszę o sprawdzony przepis na słodkości , pierwsze ciasteczka spalone!!
6 listopada 2011 18:30 | ID: 675896
Proszę o sprawdzony przepis na słodkości , pierwsze ciasteczka spalone!!
Witaminko! Zajrzyj na moje przepisy.
6 listopada 2011 18:37 | ID: 675897
Ja owijam parówki/ paróweczki ciastem francuskim i do piekarnika. Jak znalazł na kolację:).
Aniusia na ile minut?:)
az sie zarumienia :)
oprócz parówek można zawinąć warzywka, typu papryka, ogórek obok parówki. pycha!
albo troche nutelli i dżem i pozawijać. i ciasteczka pyszne :)
robiłam kiedyś rogaliki z takim nadzieniem. pycha...;)
i muszę spróbować te z parówkami i serem
6 listopada 2011 20:40 | ID: 675971
Proszę o sprawdzony przepis na słodkości , pierwsze ciasteczka spalone!!
Witaminko! Zajrzyj na moje przepisy.
Po użytowniku znajdę cię w przepisach?
6 listopada 2011 21:05 | ID: 675992
16 grudnia 2011 18:23 | ID: 705673
Na święta chce wykorzystac to gotowe ciasto francuskie.
Wymisliłam aby ulepic makowe kieszonki tzn. masę makową z puszki owijam ciastem francuskim, podpiekam i już.
A dodatkowo tak samo ale z kapustą kiszoną i grzybami.
No i w ten sam sposób można fajnie lososia przygotowac.
macie jakieś rady?
16 grudnia 2011 18:27 | ID: 705677
Na święta chce wykorzystac to gotowe ciasto francuskie.
Wymisliłam aby ulepic makowe kieszonki tzn. masę makową z puszki owijam ciastem francuskim, podpiekam i już.
A dodatkowo tak samo ale z kapustą kiszoną i grzybami.
No i w ten sam sposób można fajnie lososia przygotowac.
macie jakieś rady?
Ja robilam kiedys w podobny sposob z feta, oliwkami i suszonymi pomidorami.
Podoba mi sie Twoj pomysl na makowe kieszonki!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.