-
1
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-07 20:03:52
7 kwietnia 2010 20:03 | ID: 187163
Może czegoś za dużo dałaś i taaaak ci ono rośnie.... hehehe....
Moje nie "ucieka"...
-
2
usunięty użytkownik
2010-04-07 20:08:06
7 kwietnia 2010 20:08 | ID: 187168
Ja nic nie dawałam tylko Małzonek - a On jako inżynier zawsze co do sekundy i co do grama daje :)
-
3
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-07 20:09:40
7 kwietnia 2010 20:09 | ID: 187172
-
4
usunięty użytkownik
2010-04-07 20:22:58
7 kwietnia 2010 20:22 | ID: 187185
wiem, że mleko nie wykipi kiedy brzegi garnka lub rondla posmarujesz olejem lub masłem. Z tortownicą jest myślę tak samo. Tylko zrobic to trzeba przed włożeniem do piekarnika raczej;)
-
5
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-07 20:23:41
7 kwietnia 2010 20:23 | ID: 187186
marteczka napisał 2010-04-07 20:22:58 wiem, że mleko nie wykipi kiedy brzegi garnka lub rondla posmarujesz olejem lub masłem. Z tortownicą jest myślę tak samo. Tylko zrobic to trzeba przed włożeniem do piekarnika raczej;)
Nie każ jej teraz smarować
-
6
usunięty użytkownik
2010-04-07 20:27:19
7 kwietnia 2010 20:27 | ID: 187190
nic już nie zdobisz :) a ciacho i tak pewnie będzie lepsze niż te "wychuchane" :))
-
7
Kasiella
Zarejestrowany: 17-01-2010 19:30 .
Posty: 3823
2010-04-07 20:29:48
7 kwietnia 2010 20:29 | ID: 187193
Dokładnie....
Nic juz nie zrobisz....;)
-
8
usunięty użytkownik
2010-04-07 20:33:53
7 kwietnia 2010 20:33 | ID: 187200
Isabelle napisał 2010-04-07 20:23:41 marteczka napisał 2010-04-07 20:22:58 wiem, że mleko nie wykipi kiedy brzegi garnka lub rondla posmarujesz olejem lub masłem. Z tortownicą jest myślę tak samo. Tylko zrobic to trzeba przed włożeniem do piekarnika raczej;)
Nie każ jej teraz smarować
toż ja piszę PRZED :))
-
9
usunięty użytkownik
2010-04-07 20:37:48
7 kwietnia 2010 20:37 | ID: 187204
Kaśka pewnie ciacho na jutrzejszą 18stkę szykuje :))
-
10
usunięty użytkownik
2010-04-07 21:46:31
7 kwietnia 2010 21:46 | ID: 187309
Ale ja je wysmarowałam masłem przed. I bułką opruszyłam. Znaczy się Małżonek wysmarował i wypruszył. Wylało się trochę. Śmierdzi jak diabli. generalnie troszku się też z wierzchu spaliło i je obkroiliśmy :)))))
Wydedukowaliśmy że mamy za dobry piekarnik i jak nic trzeba piec przy niższej temperaturze niż podała teściowa. A jutro się z Wami podzielę. Bo póki co jest gorące.
-
11
Malwinka
Zarejestrowany: 06-08-2009 12:50 .
Posty: 2310
2010-04-07 21:48:30
7 kwietnia 2010 21:48 | ID: 187314
Czyli miałas straszne narwane ciasto
-
12
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-04-07 22:18:42
7 kwietnia 2010 22:18 | ID: 187345
kasia jeśli robisz ciacho na termoobiegu czyli elektryczny piekarnik to dajesz o jakieś 10 do 20 C mniej niż w gazowym piekarniku i możesz o 10 minut wcześniej sprawdzać to ciasto czy już jest ok
a inna wersja że przesypało się proszku do pieczenia
-
13
usunięty użytkownik
2010-04-07 22:22:01
7 kwietnia 2010 22:22 | ID: 187351
No to chyba proszku cholera przesypała. Bo ciasto zaczęło się wylewac juz na samym początku.
-
14
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-04-07 22:27:02
7 kwietnia 2010 22:27 | ID: 187356
no to na pewno a i jeszcze pewnie białka ubite oddzielnie dodawaliście a one też pomagają rosnąć
-
15
usunięty użytkownik
2010-04-07 22:31:15
7 kwietnia 2010 22:31 | ID: 187361
jkm napisał 2010-04-07 22:27:02no to na pewno a i jeszcze pewnie białka ubite oddzielnie dodawaliście a one też pomagają rosnąć
Ale tak w przepisie stało :)))))))))))))
-
16
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-04-07 22:33:25
7 kwietnia 2010 22:33 | ID: 187365
no bo tak trzeba ja też tak robię ale może tego proszku za dużo było
a i jeszcze jedno to była tortownica 28 cm czy 26 cm bo to stanowi sporą różnicę
ja to robię w największej blasze prostokątnej
-
17
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-04-07 22:34:27
7 kwietnia 2010 22:34 | ID: 187367
-
18
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-08 00:03:35
8 kwietnia 2010 00:03 | ID: 187422
dziecinka napisał 2010-04-07 22:34:27!!!
byle smakowało.
Hehehe... to najważniejsze....
-
19
usunięty użytkownik
2010-04-08 07:09:12
8 kwietnia 2010 07:09 | ID: 187452
jkm napisał 2010-04-07 22:33:25no bo tak trzeba ja też tak robię ale może tego proszku za dużo było
a i jeszcze jedno to była tortownica 28 cm czy 26 cm bo to stanowi sporą różnicę
ja to robię w największej blasze prostokątnej
28 cm
-
20
usunięty użytkownik
2010-04-08 08:10:11
8 kwietnia 2010 08:10 | ID: 187487
Mama Tymka napisał 2010-04-07 19:45:42Ratujcie - ciacho mi wypływa z tortownicy w trakcie pieczenia. Normalnie zawsze była dobra a teraz się skurczyła, czy co? Co robić?
no to w takim układzie ciasta dla nas masz dostatek