Składniki: 20 dag sera żółtego, 2 jajka, 2 ząbki czosnku, majonez, sól i pieprz. Wykonanie: Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki...
Składniki: 1 mała kapusta pekińska, 1 papryka czerwona, 1 ogórek zielony (może być ze skórką), 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasolki czerwonej
Indeks Glikemiczny ( IG) – jest to średni procentowy wzrost stężenia glukozy we krwi, po spożyciu danego produktu, zawierającego 50 gram przyswajalnych węglowodanów. Jako podstawę skali (100%) przyjęto wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu 50 g czystej glukozy. Indeks...
Ujemne kalorie- produkty z tej grupy są poszukiwane przez wiele kobiet dbających o linię. Spożywając je przetworzenie pokarmu kosztuje nas więcej energii niż sama wartość energetyczna jedzenia. Pokarm trawimy długo i spalamy przy tym więcej energii niż zyskujemy jedząc...
Trójglicerydy są to organiczne związki chemiczne należące do lipidów (tłuszczów prostych). Są to estry gliceryny (glicerolu) i trzech kwasów tłuszczowych. Wraz z wolnymi kwasami tłuszczowymi są jednym z głównych materiałów energetycznych zużywanym...
Wybór menu na własne wesele nie jest łatwy. Trzeba podjąć decyzję za wielu osób. Z pewnością możecie liczyć na podpowiedzi ze strony restauracji, jednak ważne, żebyście...