Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Składniki

ciasto:
• 200 g płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
• 2 jajka
• 40 g roztopionego oleju kokosowego (+ odrobina do posmarowania foremek)
• łyżeczka bułki tartej do wysypania foremek
nadzienie:
• 2 kwaśne jabłka (lub słodkie jeśli wolisz)
• 3 łyżki puree z dyni
• łyżka wody
• łyżka miodu z cynamonem
dodatkowo:
• 2 łyżki orzechów włoskich
• 2 łyżki nerkowców

Sposób przyrządzenia

Piekarnik nastaw na 180 stopni C. W malakserze rozdrobnij płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Dodaj do nich jajka oraz roztopiony olej. Zagnieć, po czym wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką foremki na tartaletki wyłóż powstałym ciastem. Włóż je do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. W tym czasie umyj i obierz jabłka. Pokrój je w kosteczkę i przełóż na nieprzywieralną patelnię. Dodaj łyżkę wody i miód. Duś pod przykryciem, aż zmiękną. Dodaj puree z dyni i duś jeszcze chwilkę, aż jabłka zaczną się rozpadać. Gotowy mus przełóż na upieczone tartaletki. Na wierzchu ułóż po kilka orzechów.