Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i zostaw pół kubka wody z gotowania makaronu do sosu.
Wyjmij ze środka kwiatów cukinii pręcik kwiatowy, który jest gorzki i brudzi. Na dużej, mocno rozgrzanej patelni z olejem, przesmaż krewetki po minucie z każdej strony. Dodaj pokrojony w cienkie plasterki czosnek, pomidorki wiśniowe i kwiaty cukinii (lub cukinie pokrojoną w paseczki). Makaron dodaj do patelni z krewetkami. Podlej kilkoma łyżkami wody pozostałej z gotowania makaronu i gotuj około minuty.
Dodaj masło pokrojone w kostkę, sok z cytryny i mieszaj energicznie tak, by powstał sos (jeśli jest zbyt gęsty dodaj jeszcze odrobinę wody). Dopraw solą i pieprzem, udekoruj koperkiem i podawaj.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.