Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta

Składniki

· 200 g ryżu Basmati marki Britta
· 250 g mielonej wołowiny
· 4 średniej wielkości cebule
· ząbek czosnku
· łyżka oleju rzepakowego
· litr przecieru pomidorowego
· pół litra bulionu warzywnego
· 2 łyżki kwaśnej śmietany
· łyżeczka zmielonego kminku
· liść laurowy
· sól
· pieprz

Sposób przyrządzenia

Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzany olej. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż. Smażyć cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować około 20 minut, można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Udekorować ziołami.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.