• 1 słoik ogórków korniszonów z chili Krakus
• 2- 3 tortille pszenne
• 4-5 łyżek ajwaru (pasta z pieczonej papryki)
• 300 gram piersi kurczaka
• oliwa z oliwek do smażenia
• sól, pieprz, majeranek i wędzona papryka do zamarynowania kurczaka
• ½ papryki czerwonej
• ćwierć główki sałaty lodowej
• 1 awokado
• ¼ czerwonej cebuli
• pęczek natki pietruszki
• sól, pieprz
• 3-4 łyżki oliwy z oliwek
• sok z ½ limonki
Awokado, cebulę, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz szczyptę soli i pieprzu zmiksuj na gładki sos. Pierś kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu, majeranku i paście z pieczonej papryki. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Pokrój w drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż sos na bazie awokado, sałatę, paprykę, kurczaka oraz ogórki korniszony z chili Krakus. Całość zwiń ciasno w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki, każdy z nich zabezpieczając wykałaczką. Podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce.