Kruchy spód:
• 1 szklanka mąki ryżowej
• 1/3 szklanki skrobi kukurydzianej
• 1/3 szklanki skrobi ziemniaczanej
• 2 jaja
• 200 gram masła
• sól
Wierzch:
• ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
• 1 czerwona papryka
• 1 cebula
• ząbek czosnku
• oliwa z oliwek do smażenia
• 250 gram żółtego sera
• salami w plastrach
• sól, pieprz i majeranek
Z podanych składników na kruche ciasto zagnieć jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto i oblep nim wnętrza mini tart. Piecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumieni. Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę. Podsmaż wszystkie składniki i dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Zetrzyj ser i pokrój szynkę. Na wierzchu podpieczonych spodów tart ułóż podsmażone składniki, starty ser i szynkę. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj z ketchupem.