Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem
Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Ciasto:
• 250 g mąki pszennej
• 150 ml ciepłej wody
• 7 g suszonych drożdży
• pół łyżeczki soli
• pół łyżeczki cukru
• łyżeczka suszonej bazylii
• 2 łyżki oliwy + łyżeczka do posmarowania zagniecionego ciasta
Do posmarowania:
• 50 g Ketchupu Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
Dodatki:
• 100 g tartej mozzarelli
• 50 g tartego parmezanu
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• łyżka posiekanej bazylii
• łyżeczka posiekanego estragonu
• łyżeczka listków tymianku
Sposób przyrządzenia:
Wymieszaj i wyrób składniki na ciasto. Zagniecione ciasto posmaruj oliwą, przełóż do miseczki i przykryj, do czasu, aż podwoi objętość. W tym czasie pokrój zioła i pomieszaj z dwoma rodzajami sera. Piekarnik nagrzej do 190 stopni.
Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj. Pokrój na prostokątne kawałki (około 16 sztuk). Przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj ketchupem i posyp mieszanką serowo-ziołową. Piecz 15 minut. Upieczone udekoruj ketchupem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.