Wielkanocna babka cytrynowa

Składniki

4 jajka
3/4 kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
skórka otarta z cytryny
sok z 1,5 cytryny
cukier puder do posypania

Sposób przyrządzenia

Jajka wbić do miski, dodać cukier. Zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito. Margarynę rozpuścić. Przelać (jeszcze ciepłe) do ciasta i nadal miksować. Cytrynę zetrzeć na tarce o malutkich oczkach. Startą skórkę oraz wyciśnięty sok dodać do masy i nadal miksować. Formę na babkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą (ile potrzeba). Wylać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 45-50 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Posypać cukrem pudrem.