Placki węgierskie. - przepis. Przepisy na Placki i naleśniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Placki węgierskie.
Sonia rozsmakował(a) się w tym!
1/2 kg piersi z kurczaka, 1 papryka, lub trochę pieczarek, 2 cebule (pokroić w drobną kostkę), 2 jajka, 2 łyżki kartoflanki, wegeta do smaku.
Sposób przyrządzenia:
Piersi pokroić w kostkę. Paprykę (lub pieczarki) i cebulę też. Jajka zmiksować z kartoflanką. Wszystkie składniki wymieszać, dodać wegetę do smaku. Ostawić na godzinę, aby mięso "przerobiło". Piec na oleju, jak placki. Można podawać z ketchupem.

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.