Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-07-20 13:45:11
Szpinakowe ciasteczka
Dodane przez danielaproszek
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Uwielbiam ciasteczka i kocham szpinak, stąd też ten przepis podbił moje serce. Doskonały dla osób, które mają uczulenie na jajka oraz białko mleka krowiego. Polecam również osob, które nie jedzą mięsa. Makę mieszamy z margaryną. Klik rozpuszamy w wodzie ze szpinakiem, po czym dodajemy do mąki z margaryną. Zagnieciane ciasto wkładmy do woreczka i zostawiamy na 15 minut w zamrażalniku. Między czasie smarujemy blachę oliwą z oliwek. Ciasto z zamrażalnika dzielimy na małe kulki i pieczemy w rozgrzanym do 200*C piekarniku przez 15 minut. Smacznego!
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Anna Jeczen 2016.09.04 10:33
Ad. zestaw nr 1. Uważam, że cukier puder jest całkowicie zbędny, a tutaj aż 4 łyżki - 40 gram! Dojrzałe banany na ciepło są wystarczająco słodkie, kwestia przestawienia. Pozostałe propozycje o.k.
78.155.*.* 2015.09.26 14:45
wSZYSTKO FAJNIE, JEZELI MASZ CZAS I MOZLIWOSC ZROBIENIA CEGOS DZIECKU. jA OSTATNIO, MIAŁAM SZANSE POSMAKOWAC MONTE SNACK, dAJE MLECZNA KANAPKE, JABŁKO I KAWAŁEK BUŁKI RAZOWEJ Z WEDLINA I SALATĄ, UWAŻAM, ŻE TO DOBRY ZESTAW
83.5.*.* 2015.09.07 15:47
Bardzo fajne pomysły! Można dorzucić jescze jakiś owoc albo owsiane ciasteczko, a potem wszystko zapakować w dziecięce pudełko śniadaniowe (u nas króluje małpka Skip Hopa) i gotowe.Do tego trzeba pamiętać o piciu - woda albo soczek bez cukru obowiązkowo.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.