Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Kasia P. 2016-06-01 16:47:35
Kuchnia basenu Morza Śródziemnego ma niejedno oblicze. Nie każdemu odpowiadają owoce morza, będące prawie zawsze jego nieodłączną częścią, ale jest jeden element powszechnie lubiany i wykorzystywany w ogromnej ilości dań – mowa oczywiście o suszonych pomidorach. Swoją wyjątkowość zawdzięczają przede wszystkim niezwykłemu aromatowi. Kuszą także swoim intensywnym kolorem – pamiątką po długich godzinach spędzonych w upalnym słońcu.
Południowy charakter to przede wszystkim brak pośpiechu i umiejętność delektowania się każdą chwilą. Do tej filozofii jak ulał pasują dania, które cieszą nie tylko podniebienie, ale i oczy. Nie dziwi więc częsty widok kuszących pomidorów ułożonych w ozdobny sposób na samym wierzchu potrawy. Suszone pomidory OLE! idealnie sprawdzą się też jako dodatek do Twoich dań i przekąsek… Zapiekane bagietki z pomidorami suszonymi OLE!, serem i bazylią to idealny plan na popołudnie spędzone z rodziną i przyjaciółmi na tarasie lub w ogrodzie. Podawane na ciepło sprawią, że poczujecie śródziemnomorski klimat nawet nad Wisłą. Wszystko, czego potrzebujemy do przygotowania tej prostej a zarazem efektownej przekąski, to świeża bagietka, parę listków bazylii, słoik suszonych pomidorów w plastrach OLE! oraz ulubiony ser. Przyrządzone kanapki zapiekamy w piekarniku zaledwie przez parę minut, by na końcu udekorować je listkiem bazylii.
Przekąska ta smakuje najlepiej z orzeźwiającym napojem i w doborowym towarzystwie. Smacznego!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.