Opublikowany przez:
monika.g
Autor zdjęcia/źródło: Pixabay.com @ Karp po żydowsku
Karp po żydowsku jest podawany na zimno, w słodkiej galarecie z rodzynkami i płatkami migdałowymi. Danie to zawdzięcza swoją nazwę polskim żydom, którzy tradycyjnie przyrządzali w ten sposób różne ryby. Karpia można podawać w całości, w dzwonkach lub w postaci farszu zrobionego z mięsa ryby zawiniętego w jej skórę, tak, aby wyglądał na całą rybę. W naszym przepisie ryba podzielona jest na dzwonki. Pamiętaj, aby po ugotowaniu ryby wyjąć z niej ości, gdy ryba jest jeszcze ciepła najłatwiej jest to zrobić. Dzięki temu nie będą one później przeszkadzały w czasie jedzenia.
Składniki:
Składniki wywaru:
Przygotowanie KROK PO KROKU:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!