17 listopada 2014 16:59 | ID: 1164242
też początkowo sobie na nim chciałam bakłażana usmażyć, domyślacie się jak wyszło. Teraz stosuję jak należy, w sumie prawie do wszystkiego na zimno, pomodory z mozarella nim skropione są pycha. Tyle że ja kupuję sobie w kaspułkach z Gala, w butelce mi się szybko popsuł i musiałam wyrzucić a w kapsułce mam zawsze pewny. Efekty są i w samopoczuciu i w wyglądzie.
17 listopada 2014 17:43 | ID: 1164261
Ja nadal kupuje taki w butelce. Bardzo lubię do sałatek go dodać.
1 grudnia 2014 00:19 | ID: 1167993
Ja z butelek przerzuciłam się na olej lniany w kapsułkach. Gal produkuje takie. Polecam ze swojego doświadczeniam bo uzywam go do potraw.
1 grudnia 2014 19:50 | ID: 1168256
nie miałam jeszcze okazji próbowac twgo oleju. Choc słyszałm, e jest bardzo zdrowy. Fryzjerka nawet poleciła olejek lniany, aby nawilżac włosy. Najwyższa pora spróbować:)
2 grudnia 2014 15:03 | ID: 1168477
nie miałam jeszcze okazji próbowac twgo oleju. Choc słyszałm, e jest bardzo zdrowy. Fryzjerka nawet poleciła olejek lniany, aby nawilżac włosy. Najwyższa pora spróbować:)
O tym to nie pomyślałam.. Spróbuję jak kupię nową butelkę. Bardzo mi smakuje ten olej. Lubie dodac do wszystkiego.
3 grudnia 2014 11:45 | ID: 1168749
Kiedyś w tel mówili jak go stosować Nalezy go trzymać w lodówce, szybko się psuje
3 grudnia 2014 14:48 | ID: 1168807
Kiedyś w tel mówili jak go stosować Nalezy go trzymać w lodówce, szybko się psuje
Dokładnie. Ja gdy kupuje olej lniany zwracam uwagę czy pani ekspedientka wyciaga olej z lodówki. Poza tym zawsze do tego oleju dostawałam, takie opakowanie ze steropianu. Dobrze jest trzymac olej w tym steropianowym opakowaniu, koniecznie w lodówce.
Olej "Świeży" ma lekko orzechowy smak. Nie powinno dodawać się go do dań ciepłych, ani smażyc na nim. Ma mnóstwo kwasów omega i zalecany jest każdemu, a w szczególności osobom z podwyższonym cholesterolem i wysokimi trójglicerydami.
13 lutego 2015 22:18 | ID: 1191443
Nie mogę sie przyzwyczaić do samku tego oleju. Lubię ciekawe oliwy i oleje - z pestek dyni, orzechów laskowych, arachidowy. Ostatnio kupiłam lniany i z ostropestu - wiem, że zdrowe, ale żaden mi nie podszedł w smaku. Jakoś sie trzeba przyzwyczaić.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.