Bez jakich przypraw w kuchni nie potrafilibyście się obyć?
29 stycznia 2016 20:11 | ID: 1278232
ostatnio zrobiłam zakupy w jednym sklepie on-line,kupiłam trawę cytrynową,czarnuszkę,kumin rzymski,lubczyk....i nie mam pojęcia do jakich potraw ich używać....a kierowałam sie przepisami z tv.
Trawę cytrynową używaj do ryb zapiekanych w folii. Nadaje też smaku potrawom z kurczaka z warzywami.
Czarnuszką posypuj wytrawne pieczone paszteciki, bułeczki lub chlebek.
A lubczyku dodawaj do rosółu iwywarów warzywno-mięsnych na zupę.
Ostatnio poszukuję czarnuszki, Duniu może podpowiesz gdzie można ją dostać?
30 stycznia 2016 06:56 | ID: 1278315
ostatnio zrobiłam zakupy w jednym sklepie on-line,kupiłam trawę cytrynową,czarnuszkę,kumin rzymski,lubczyk....i nie mam pojęcia do jakich potraw ich używać....a kierowałam sie przepisami z tv.
Trawę cytrynową używaj do ryb zapiekanych w folii. Nadaje też smaku potrawom z kurczaka z warzywami.
Czarnuszką posypuj wytrawne pieczone paszteciki, bułeczki lub chlebek.
A lubczyku dodawaj do rosółu iwywarów warzywno-mięsnych na zupę.
Ostatnio poszukuję czarnuszki, Duniu może podpowiesz gdzie można ją dostać?
Ja kupiłam ją w Tesco .
30 stycznia 2016 09:56 | ID: 1278328
Czarnuszkę kupuję w sklepach zielarskich. Ale widziałam też w dużym markecie.
30 stycznia 2016 10:23 | ID: 1278341
ostatnio zrobiłam zakupy w jednym sklepie on-line,kupiłam trawę cytrynową,czarnuszkę,kumin rzymski,lubczyk....i nie mam pojęcia do jakich potraw ich używać....a kierowałam sie przepisami z tv.
Trawę cytrynową używaj do ryb zapiekanych w folii. Nadaje też smaku potrawom z kurczaka z warzywami.
Czarnuszką posypuj wytrawne pieczone paszteciki, bułeczki lub chlebek.
A lubczyku dodawaj do rosółu iwywarów warzywno-mięsnych na zupę.
Ostatnio poszukuję czarnuszki, Duniu może podpowiesz gdzie można ją dostać?
Ja kupiłam ją w Tesco .
U nas małe to tesko jest.. nie widziałam u nas..
30 stycznia 2016 10:34 | ID: 1278342
Czarnuszkę kupuję w sklepach zielarskich. Ale widziałam też w dużym markecie.
Dziękuję. Popatrzę
30 stycznia 2016 11:34 | ID: 1278349
Ja ostatnio zakochałam się w czosnku niedźwiedzim,posypuje kananapki, non stop i jeszcze kiełki brokuła na kanapce obowiązkowo.
30 stycznia 2016 16:09 | ID: 1278393
Ostatnio więcej ziołowych przypraw używam - tymianek, bazylia, zioła prowansalskie, oregano...
30 stycznia 2016 17:31 | ID: 1278401
Równiez staram się używać ziół jak najwięcej. A mniej takich rzeczy co zawierają glutaminiany i inne paskudztwa.. Z ziołami lepiej smakuje
30 stycznia 2016 18:10 | ID: 1278411
Równiez staram się używać ziół jak najwięcej. A mniej takich rzeczy co zawierają glutaminiany i inne paskudztwa.. Z ziołami lepiej smakuje
oczywiscie ze nie sa zdrowe te gotowe ;/
30 stycznia 2016 19:12 | ID: 1278450
Ja ostatnio zakochałam się w czosnku niedźwiedzim,posypuje kananapki, non stop i jeszcze kiełki brokuła na kanapce obowiązkowo.
no czosnek niedźwiedzi jest świetny, ja ogólnie uwielbiam zioła. A tak u mnie musi byc sól. Wiem...................., że niezdrowa
30 stycznia 2016 19:18 | ID: 1278464
Ja ostatnio zakochałam się w czosnku niedźwiedzim,posypuje kananapki, non stop i jeszcze kiełki brokuła na kanapce obowiązkowo.
no czosnek niedźwiedzi jest świetny, ja ogólnie uwielbiam zioła. A tak u mnie musi byc sól. Wiem...................., że niezdrowa
my dostalismy taki koszyk z ziolowego zakątka takich przypraw :)
30 stycznia 2016 19:25 | ID: 1278472
bazylia , oregano , czosnek, sól ziołowa, czosnkowa i zwykła - o obniżonej zawartości sodu , pieprz - to u nas podstawa :)
Innych oczywiście też używamy typu cary itd ale te u góry zawsze muszą być .
a sól taką używamy -
30 stycznia 2016 19:26 | ID: 1278473
bazylia , oregano , czosnek, sól ziołowa, czosnkowa i zwykła - o obniżonej zawartości sodu , pieprz - to u nas podstawa :)
Innych oczywiście też używamy typu cary itd ale te u góry zawsze muszą być .
a sól taką używamy -
ooo mamy podobna tez :)
30 stycznia 2016 19:43 | ID: 1278478
Ja tak po prawie to soli nie używam gdy z przypraw korzystam... a tak w ogóle to za bardzo jej nie lubię... używam jej mało...
30 stycznia 2016 21:18 | ID: 1278527
Ja tak po prawie to soli nie używam gdy z przypraw korzystam... a tak w ogóle to za bardzo jej nie lubię... używam jej mało...
u mnie domownicy strasznie duzo jej uzywaja ale ona ogolnie nie jest zdrowa , strasznie zatrzymuje wodę w organiźmie..
30 stycznia 2016 21:32 | ID: 1278549
bazylia , oregano , czosnek, sól ziołowa, czosnkowa i zwykła - o obniżonej zawartości sodu , pieprz - to u nas podstawa :)
Innych oczywiście też używamy typu cary itd ale te u góry zawsze muszą być .
a sól taką używamy -
ooo mamy podobna tez :)
bazylia , oregano , czosnek, sól ziołowa, czosnkowa i zwykła - o obniżonej zawartości sodu , pieprz - to u nas podstawa :)
Innych oczywiście też używamy typu cary itd ale te u góry zawsze muszą być .
a sól taką używamy -
ooo mamy podobna tez :)
Gdzie kupujecie tą sól ?
30 stycznia 2016 21:34 | ID: 1278553
Nie wypowiem się;) Hi hi hi..
Pracuję w ty, co zdrowe, naturalne i innych opcji nie uznaję.
30 stycznia 2016 21:42 | ID: 1278560
Ja ostatnio zakochałam się w czosnku niedźwiedzim,posypuje kananapki, non stop i jeszcze kiełki brokuła na kanapce obowiązkowo.
no czosnek niedźwiedzi jest świetny, ja ogólnie uwielbiam zioła. A tak u mnie musi byc sól. Wiem...................., że niezdrowa
My używamy soli himalajskiej, jest zdrowsza ;) a na punkcie ziół i przypraw w kuchni mam hopla :).
30 stycznia 2016 22:07 | ID: 1278564
Ja tak po prawie to soli nie używam gdy z przypraw korzystam... a tak w ogóle to za bardzo jej nie lubię... używam jej mało...
u mnie domownicy strasznie duzo jej uzywaja ale ona ogolnie nie jest zdrowa , strasznie zatrzymuje wodę w organiźmie..
I moi niektórzy bliscy nadużywają jej to ja jak tylko mogę ograniczam ją...
31 stycznia 2016 02:45 | ID: 1278573
Używam soli morskiej i himalajskiej. A do przetworów taką grubą kamienną.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.