-
21
basiula11
Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52 .
Posty: 1876
2011-12-21 19:10:36
21 grudnia 2011 19:10 | ID: 709087
Pierogi z kapustą i grzybami a wielkość to kólko ze szklanki wycinam.
-
22
usunięty użytkownik
2011-12-21 20:51:17
21 grudnia 2011 20:51 | ID: 709180
-
23
usunięty użytkownik
2011-12-21 20:56:06
21 grudnia 2011 20:56 | ID: 709188
Z kapustą i grzybami. W sumie na wigilię to tylko takie, choć ja i tak najchętniej zjadłabym ruskie.
-
24
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2011-12-22 01:38:17
22 grudnia 2011 01:38 | ID: 709341
Obowiązkowo musza być z grzybkami. We wtorek córka chyba ponad 80szt. z zięciem i Oliweczką nalepiła a wykrajała specjalną foremką.
-
25
angelka
Zarejestrowany: 30-11-2010 09:58 .
Posty: 132
2011-12-22 01:40:33
22 grudnia 2011 01:40 | ID: 709342
Pierożki na Wigilie obowiązkowo z kapustą i grzybami :-)mniam pychota.
-
26
kokolino
Zarejestrowany: 21-12-2011 16:41 .
Posty: 30
2011-12-22 10:24:05
22 grudnia 2011 10:24 | ID: 709490
U mnie też z kapustą i grzybami, podawane z cebulką podsmażoną (tylko koniecznie na oleju rzepakowym, a nie na maśle, bo domownicy muszą dbać o serce) :)
-
27
usunięty użytkownik
2011-12-22 10:30:31
22 grudnia 2011 10:30 | ID: 709493
Pierogi jak pierogi - uwielbiam wszystkie i ze wszystkim dlatego kocham okres świąt ;) Muszę Wam napisać o nietypowych pierogach babci męża. Jadłam je po raz pierwszy właśnie 10 lat temu u nich w okresie Świąt Bożego Narodzenia i się w nich zakochałam. Babcia robi zwykłe, najzwyklejsze ciasto na pierogi (nie drożdżowe!) a farsz też zwyczajny - kapusta z grzybkami z tym, że proces przygotowania dalszej części jest inny. Nie gotuje ich a smaży na głębokim tłuszczu - jak frytki czy pączki. One rosną troszkę i są przepysznie chrupiące. JA uwielbiam je na ciepło, bo potem są dla mnie zbyt gumowe... Robi ich więcej i surowe mrozi a potem na olej zamiast na wodę w garnku ;) PYCHA! Dziś będziemy wieczorem próbować, bo babcia obiecała taką małą degustację przedświąteczna...
-
28
angelka
Zarejestrowany: 30-11-2010 09:58 .
Posty: 132
2011-12-22 10:34:12
22 grudnia 2011 10:34 | ID: 709495
myosotis24 06 (2011-12-22 10:30:31)
Pierogi jak pierogi - uwielbiam wszystkie i ze wszystkim dlatego kocham okres świąt ;) Muszę Wam napisać o nietypowych pierogach babci męża. Jadłam je po raz pierwszy właśnie 10 lat temu u nich w okresie Świąt Bożego Narodzenia i się w nich zakochałam. Babcia robi zwykłe, najzwyklejsze ciasto na pierogi (nie drożdżowe!) a farsz też zwyczajny - kapusta z grzybkami z tym, że proces przygotowania dalszej części jest inny. Nie gotuje ich a smaży na głębokim tłuszczu - jak frytki czy pączki. One rosną troszkę i są przepysznie chrupiące. JA uwielbiam je na ciepło, bo potem są dla mnie zbyt gumowe... Robi ich więcej i surowe mrozi a potem na olej zamiast na wodę w garnku ;) PYCHA! Dziś będziemy wieczorem próbować, bo babcia obiecała taką małą degustację przedświąteczna...
Jeszcze w życiu tak nie jadłam...Fakt że pierożki podsmażałam ale w takiej postaci smażonych w głębokim oleju to nie...Na pewno zrobię tak na święta..Ale fajnie bo przynajmniej nie będzie cały czas tak samo.:-)
-
29
gosia090307
Zarejestrowany: 09-11-2010 16:20 .
Posty: 466
2011-12-22 10:51:45
22 grudnia 2011 10:51 | ID: 709512
z kapusta kiszona i suszonymi grzybami :)
-
30
halszka
Zarejestrowany: 04-11-2010 09:18 .
Posty: 2629
2011-12-22 11:13:08
22 grudnia 2011 11:13 | ID: 709534
gosia09030 7 (2011-12-22 10:51:45)
z kapusta kiszona i suszonymi grzybami :)
- ale Ty dzielna jesteś !nawet pierożki umiesz ..a w domu u mamusi nie lepiłaśPrzylecisz kiedyś na święta to Cię wykorzystam
-
31
emis051
Zarejestrowany: 30-10-2009 10:30 .
Posty: 706
2011-12-22 12:24:23
22 grudnia 2011 12:24 | ID: 709585
Jedne to z kapustką i z grzybkami podsmażane, a drugie to z makiem też podsmażane, mobą być śmietana polane, rewelacja
-
32
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2011-12-22 17:24:22
22 grudnia 2011 17:24 | ID: 709805
w Wigilię raczej tylko z soczewicą
-
33
usunięty użytkownik
2011-12-22 17:42:23
22 grudnia 2011 17:42 | ID: 709828
Dla rodzinki będą z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami, a dla mnie z rybą, koperkiem i warzywami. Farsze są już nawet gotowe. A ten mój nawet zjadliwy :))))
-
34
usunięty użytkownik
2011-12-22 21:47:01
22 grudnia 2011 21:47 | ID: 709968
karola_gab i (2011-12-21 20:51:17)
my też :)
-
35
usunięty użytkownik
2011-12-22 22:44:18
22 grudnia 2011 22:44 | ID: 709994
z kapustą, ruskie i z owocami.
-
36
usunięty użytkownik
2011-12-22 22:48:22
22 grudnia 2011 22:48 | ID: 710000
basiula11 (2011-12-21 19:10:36)
Pierogi z kapustą i grzybami a wielkość to kólko ze szklanki wycinam.
Tak robi moja babcia. Mmmmmmmniam:), a na drugi dzien odsmazane na patelni,pychota:D.
-
37
kasiape
Zarejestrowany: 07-09-2011 22:03 .
Posty: 99
2011-12-27 20:59:29
27 grudnia 2011 20:59 | ID: 712352
Jest wigilia muszą być kapuciano grzybiane. I były :) Z lekką przewagą grzybów ;)