-
1
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2009-08-06 12:09:02
6 sierpnia 2009 12:09 | ID: 40961
Udka w ryżu:) I sałatka z serem feta często robimy na imprezy:)
-
2
usunięty użytkownik
2009-08-06 12:15:37
6 sierpnia 2009 12:15 | ID: 40964
ryba w brzoskwiniach i po japońsku i parówki w cieście to najlepeij schodzi no i sałatka grecka mniam
-
3
usunięty użytkownik
2009-08-06 12:19:34
6 sierpnia 2009 12:19 | ID: 40967
Debris napisał 2009-08-06 12:15:37 ryba w brzoskwiniach i po japońsku i parówki w cieście to najlepeij schodzi no i sałatka grecka mniam
Emi na te rybki zdradzisz przepisik?
-
4
usunięty użytkownik
2009-08-06 12:24:12
6 sierpnia 2009 12:24 | ID: 40971
Ja jeszcze poproszę udka w ryżu.
-
5
ULA
Zarejestrowany: 18-03-2008 10:47 .
Posty: 6183
2009-08-06 13:21:43
6 sierpnia 2009 13:21 | ID: 40991
AlicjaSz napisał 2009-08-06 11:50:15Jakie macie potrawy na które każdy czeka na robionym przez Was przyjęciu? U mnie są to nadziewane pieczarki. Jak kiedyś powiedziałam, że to ostani raz, to mi powiedziano, że mogę innych nie robić, a pieczarki muszą być.
Alicjo, po takiej reklamie musisz dać nam tutaj przepis
-
6
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2009-08-06 13:30:24
6 sierpnia 2009 13:30 | ID: 40993
Sałatkę z serem feta bardzo lubię.... ale moi bliscy nie za bardzo.... tylko zięć ma też to upodobanie to czasami robię i jemu i sobie... jak mamy jakieś zajście... hehehe
-
7
usunięty użytkownik
2009-08-06 13:41:43
6 sierpnia 2009 13:41 | ID: 40994
a do mnie zawsze pada pytanie czy będą udka pieczone i pasta jajeczna do krakersów...
-
8
usunięty użytkownik
2009-08-06 13:46:13
6 sierpnia 2009 13:46 | ID: 40996
Potrzebne są średniej wielkości pieczarki. Trzeba wydrążyć nóżki, najlepiej łyżeczką. Nóżki trzeba posiekać drobno ( ja z lenistwa ścieram na grubych oczkach). Podsmażyć posiekaną cebulę i te nóżki, przyprawić vegetą, czy czym się chce. To musi być dość gęstę jak jest za dużo soku, to można dodać bułkę tartą. Do kapeluszy na spód wkładamy drobniutko starty ser i i ten farsz. Panierujemy i smażymy. Przy smażeniu puszcza trochę sok, dlatego ja, żeby ułatwić sobie życie lekko podsmażam, żeby zarumieniła się bułka i wsadzam do piekarnika na kilka minut. Dobre są na zimno i na ciepło. Jak są ciepłe to fajnie się ser ciągnie.Proste, ale trochę bałaganu przy tym jest.
-
9
ULA
Zarejestrowany: 18-03-2008 10:47 .
Posty: 6183
2009-08-06 14:03:16
6 sierpnia 2009 14:03 | ID: 41002
Dziekuję
Wykorzystam przy najbliższej okazji i napiszę jak moim gościom smakowało
-
10
usunięty użytkownik
2009-08-06 15:55:53
6 sierpnia 2009 15:55 | ID: 41024
-
11
usunięty użytkownik
2009-08-06 19:10:46
6 sierpnia 2009 19:10 | ID: 41042
schab pieczony w piearniku w folli
-
12
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2009-08-06 19:23:34
6 sierpnia 2009 19:23 | ID: 41047
-
13
usunięty użytkownik
2009-08-06 19:28:34
6 sierpnia 2009 19:28 | ID: 41051
wszelkiej maści ciasta i pieczone mięsa , ew śledzie . Natomiast poszerzam horyzonty w temacie sałatek i poproszę o propozycje:P
-
14
Sharon
Zarejestrowany: 19-02-2009 13:47 .
Posty: 179
2009-08-07 11:05:18
7 sierpnia 2009 11:05 | ID: 41198
z dań na ciepło to często robię, roladę z piersi kurczka faszerowana pieczarkami lub grzubami. Polędwiczki wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym, lub udka w winie z oliwkami. Ostatnio robiłam filet z indyka w płatkach kukurydzianych.
-
15
usunięty użytkownik
2009-08-07 11:10:08
7 sierpnia 2009 11:10 | ID: 41199
Sharon napisał 2009-08-07 11:05:18z dań na ciepło to często robię, roladę z piersi kurczka faszerowana pieczarkami lub grzubami. Polędwiczki wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym, lub udka w winie z oliwkami. Ostatnio robiłam filet z indyka w płatkach kukurydzianych.
A jak robisz sos słodko-kwaśny? Bo ja mam przepis na taki sos -do żeberek robię. Może Twój będzie fajniejszy.
-
16
Malwinka
Zarejestrowany: 06-08-2009 12:50 .
Posty: 2310
2009-08-07 17:47:01
7 sierpnia 2009 17:47 | ID: 41288
Udka kurczaka w orientalnym sosie z pieczarkami.
-
17
mama Iwonka
Zarejestrowany: 17-07-2009 18:30 .
Posty: 337
2009-08-07 21:42:38
7 sierpnia 2009 21:42 | ID: 41335
Naleśniki po meksykańsku lub pierogi z ziemniakami. Jak puszczę parę że któreś z tych dań robię na obiad to nagle mamy kilka niezapowiedzianych wizyt w porze obiadowej
-
18
usunięty użytkownik
2009-08-07 22:24:18
7 sierpnia 2009 22:24 | ID: 41351
krokiety, kurczak w galarecie, szaszłyki.
I ciasta.
Ale ogólnie wszyscy sobie chwala moja kuchnię i jak jesteśmy np. u rodziców, to tato chodzi i pyta co dobrego zrobię tym razem
-
19
usunięty użytkownik
2009-08-08 16:55:09
8 sierpnia 2009 16:55 | ID: 41467
Reklamowany przez moja żonę przepis na udka w ryżu ;)
Przygotowujemy:
- 4-6 udek z kurczaka
- 3 średnie cebule
- 3 zabki czosnku (lub 1 kostka sproszkowanego)
- przecier pomidorowy 200 g
- dwie kostki rosołowe
- pół kostki margaryny
- wegeta
- 3 woreczki ryżu parboiled
1. Na blachę do ciast wysypujemy ryż, na ryż kładziemy udka obficie natarte wegetą.
2. Robimy zalewę:
Do garnka wlewamy 3 szklanki wody, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek, kostki rosołowe, koncentrat pomidorowy i margarynę. Podłączamy gaz i gotujemy aż do wrzenia, czesto mieszając. W miedzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180(z termoobiegiem) lub 200 stopni.
3. Kiedy zalewa zacznie wrzeć, zalewamy nią równomiernie udka i wstawiamy do piekarnika na ok. 60 min. Na 10 minut przed końcem pieczenia spoglądamy, czy nie przypieka sie za bardzo.
Wyjmujemy i podajemy na stół ;)
Smacznego.
-
20
gosiul
Zarejestrowany: 20-05-2009 01:36 .
Posty: 473
2009-08-09 00:45:38
9 sierpnia 2009 00:45 | ID: 41516
a ja robiępyszne gołabki w sosie pomidorowym ;)tak mówią;)