-
1
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:25:40
9 grudnia 2010 14:25 | ID: 348720
Złapać marchewkę za marchewkową szyję i ścisnąć.....
-
2
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:25:41
9 grudnia 2010 14:25 | ID: 348722
Spróbuj zrobić tak - tylko marchewkę pokrój w talarki:
http://familie.pl/Blogi-11-39/b264p6713,Marchewka-z-groszkiem-inaczej.html
-
3
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:26:05
9 grudnia 2010 14:26 | ID: 348723
Ja pop po prostu gotuje, jak sie ugotuje odlewam wode, dodaje vegete i odrobine masla do garnaka, chwile jeszcze podgrzewam i zajadam :)
-
4
kingurcia
Zarejestrowany: 07-12-2010 11:29 .
Posty: 4294
2010-12-09 14:26:27
9 grudnia 2010 14:26 | ID: 348724
Ja kroję w kosteczkę i dodaje groszek i masełko. To moja ulubiona potrawa jeszcze z przedszkola;)
-
5
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:26:59
9 grudnia 2010 14:26 | ID: 348725
Albo pokrojoną w kostkę marchewkę udusić w małej ilości wody z masłem, solą, pieprzem i cukrem. Na koniec dodać zasmażkę.
-
6
czerwona panienka
Zarejestrowany: 31-01-2010 10:26 .
Posty: 21500
2010-12-09 14:27:51
9 grudnia 2010 14:27 | ID: 348726
A nie zagęszczacie jej? Ja przeważnie zagęszczam mąką i śmietanką. Groszku nie mam więc będzie bez ;)
-
7
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:28:03
9 grudnia 2010 14:28 | ID: 348727
Ja mam dwa sposoby - albo gotuję marchewkę w całości ze skórą i jak jest miękka to obieram i ścieram na grubej tarce, albo obieram na surowo kroję w talarki i gotuję na niewielkiej ilości wody. Potem obie wersje duszę - odrobina wody, masła, cukru, przyprawy uniwersalnej i pieprzu.
-
8
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-12-09 14:28:06
9 grudnia 2010 14:28 | ID: 348728
-
9
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:28:54
9 grudnia 2010 14:28 | ID: 348729
czerwona panienka napisał 2010-12-09 14:27:51A nie zagęszczacie jej? Ja przeważnie zagęszczam mąką i śmietanką. Groszku nie mam więc będzie bez ;)
ja zagęszczam tylko taką z groszkiem. Jak robię samą to wystarczy masło. Duszę na małym "ogniu" aż się płyn lekko zredukuje.
-
10
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:29:05
9 grudnia 2010 14:29 | ID: 348730
kingurcia napisał 2010-12-09 14:26:27Ja kroję w kosteczkę i dodaje groszek i masełko. To moja ulubiona potrawa jeszcze z przedszkola;)
Ja w przedszkolu tez sie zajadalam marchewka z groszkiem i z przedszkolem mi sie rowniez kojarzy!
-
11
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:31:00
9 grudnia 2010 14:31 | ID: 348734
Ja nigdy marchewki nie robiłam, ale takiego ma smaka narobiłyscie, że chyba się dziś skuszę
-
12
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:31:57
9 grudnia 2010 14:31 | ID: 348735
Kto by pomyslal ze na duszona marchewke moze byc tyle ciekawych pomyslow :) Marlena dobry temat zarzucilas!
Ja rzadko uzywam swiezej marchewki, najczesciej uzywam mrozone mini marcheweczki
-
13
czerwona panienka
Zarejestrowany: 31-01-2010 10:26 .
Posty: 21500
2010-12-09 14:32:13
9 grudnia 2010 14:32 | ID: 348736
Ja zawsze lubię w marchewce duszonej dużo tego 'sosiku'
-
14
czerwona panienka
Zarejestrowany: 31-01-2010 10:26 .
Posty: 21500
2010-12-09 14:34:06
9 grudnia 2010 14:34 | ID: 348741
anibunny napisał 2010-12-09 14:31:57Kto by pomyslal ze na duszona marchewke moze byc tyle ciekawych pomyslow :) Marlena dobry temat zarzucilas!
Ja rzadko uzywam swiezej marchewki, najczesciej uzywam mrozone mini marcheweczki
Widzisz jednak się nie raz na coś przydam
Ja mam tyle pokrojonej marchewki w pojemniczkach, że już nie wiem co z niej robić ;)
-
15
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:35:36
9 grudnia 2010 14:35 | ID: 348742
Myslicie że marchewka będzie pasowała do duszonych żeberek?
-
16
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:36:20
9 grudnia 2010 14:36 | ID: 348744
czerwona panienka napisał 2010-12-09 14:32:13Ja zawsze lubię w marchewce duszonej dużo tego 'sosiku'
Ja też :)))
annas82 napisał 2010-12-09 14:35:36Myslicie że marchewka będzie pasowała do duszonych żeberek?
Duszona marchewka pasuje do wszystkiego.
-
17
czerwona panienka
Zarejestrowany: 31-01-2010 10:26 .
Posty: 21500
2010-12-09 14:36:46
9 grudnia 2010 14:36 | ID: 348745
annas82 napisał 2010-12-09 14:35:36Myslicie że marchewka będzie pasowała do duszonych żeberek?
Pewnie że tak :)
-
18
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:38:54
9 grudnia 2010 14:38 | ID: 348750
No to dziś na 100% popełnię duszoną marchewkę. Zanim żeberka dojdą to marchewka powinna być dobra
-
19
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-12-09 14:40:11
9 grudnia 2010 14:40 | ID: 348751
czerwona panienka napisał 2010-12-09 14:32:13Ja zawsze lubię w marchewce duszonej dużo tego 'sosiku' Ja też - a marchew mam swoją to - niebo w gębie... mniam...
-
20
usunięty użytkownik
2010-12-09 14:41:26
9 grudnia 2010 14:41 | ID: 348755
Ja jeszcze robie delikatna zasmazke ,dodaje cukru i soli do smaku ...Pycha Pasuje do wszystkiego oprocz ryb