18 maja 2010 15:19 | ID: 211724
18 maja 2010 16:29 | ID: 211757
Jajka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym, dodac oliwe, proszek do pieczenia i mąke; wszystko wymieszac mikserem, aby ciasto było konsystencji śmietany, nie za rzadkie, nie za gęste. Przelac do tortownicy, na wierzch połozyc owoce sezonowe. Wstawic do zimnego piekarnika. Piec w tem. 180 stopni., 50 min. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem, polecam!
Można robić z galaretką, kremami, czy zamiast owoców dodać połamaną czekoladę. Zawsze wychodzi.
Zamiast oliwy dodaję olej. ale z rozpuszczoną margaryną nie przeszło.
18 maja 2010 16:59 | ID: 211769
18 maja 2010 17:03 | ID: 211773
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.