-
1
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-16 19:41:05
16 kwietnia 2010 19:41 | ID: 193560
To prawda. Jedząc ciasta z innego kraju da się wyczuć ich "nijakosć";) Po prostu jak dla mnie są bez smaku...a może bez odpowiedniej ilości cukru?
-
2
usunięty użytkownik
2010-04-16 19:49:09
16 kwietnia 2010 19:49 | ID: 193565
Mnie się zaraz przypomniała Kaśka (Mama Tymka), kiedy kręciła niedawno z mężem sernik i wsypali do miski 1,5 kg cukru
-
3
usunięty użytkownik
2010-04-16 19:50:03
16 kwietnia 2010 19:50 | ID: 193566
Ja się bawić to się bawić, no nie... nie rozumiem czemu coś co z natury jest "grzeszne" i "niezdrowe" ma byc jeszcze niesmaczne :))))
-
4
usunięty użytkownik
2010-04-16 19:51:22
16 kwietnia 2010 19:51 | ID: 193568
joasia napisał 2010-04-16 19:49:09Mnie się zaraz przypomniała Kaśka (Mama Tymka), kiedy kręciła niedawno z mężem sernik i wsypali do miski 1,5 kg cukru
OOOOO wypraszam sobie. ja nie kręciłam. Ja nadzorowałam. I gdyby nie ja to by Małżonek zrobił ten sernik jak ulepek :)
-
5
usunięty użytkownik
2010-04-16 19:56:13
16 kwietnia 2010 19:56 | ID: 193572
Mama Tymka napisał 2010-04-16 19:51:22joasia napisał 2010-04-16 19:49:09Mnie się zaraz przypomniała Kaśka (Mama Tymka), kiedy kręciła niedawno z mężem sernik i wsypali do miski 1,5 kg cukru
OOOOO wypraszam sobie. ja nie kręciłam. Ja nadzorowałam. I gdyby nie ja to by Małżonek zrobił ten sernik jak ulepek :)
Kaśka, ale nie trzeba by było lukrować go od góry, to chociaż jakiś plus. I po zjedzeniu kawałka człowiek dostawałby powera jak po napoju izotonicznym
-
6
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2010-04-16 19:56:30
16 kwietnia 2010 19:56 | ID: 193573
rzeczywiście "zagraniczne" ciasta sa mniej słodkie od polskich
-
7
usunięty użytkownik
2010-04-16 19:59:27
16 kwietnia 2010 19:59 | ID: 193579
Asia ale wiesz... ono nie było i tak lukrowane :))))
http://familie.pl/Galerie/Zdjecia/comment.php?id=6181
-
8
soniavenir
Zarejestrowany: 19-01-2010 17:22 .
Posty: 1183
2010-04-16 20:03:25
16 kwietnia 2010 20:03 | ID: 193586
A moja mama kiedyś dodała do sernika zamiast cukru waniliowego dwa opakowania żelatyny
Pyszotka!!!
-
9
usunięty użytkownik
2010-04-16 20:03:58
16 kwietnia 2010 20:03 | ID: 193588
Mama Tymka napisał 2010-04-16 19:59:27 Dopisałam komentarz :)
P.S.
Znaczy się jednak wsypał? ;)))
-
10
usunięty użytkownik
2010-04-16 20:04:33
16 kwietnia 2010 20:04 | ID: 193590
soniavenir napisał 2010-04-16 20:03:25A moja mama kiedyś dodała do sernika zamiast cukru waniliowego dwa opakowania żelatyny
Pyszotka!!!
I co? Naprawdę dało się zjeść? :)))
-
11
madalenadelamur
Zarejestrowany: 22-02-2010 11:02 .
Posty: 3921
2010-04-16 20:42:24
16 kwietnia 2010 20:42 | ID: 193634
Nie lubię ciast...Jedyne jakie zjadam to mój pyszny sernik ;)
-
12
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-05-02 11:41:31
2 maja 2010 11:41 | ID: 202934
zgadzam sie,ze ciasta zagraniczne sa mniej slodkie...i mniej smaczne...
ale mozna sie i do tego przyzwyczaic;)
-
13
usunięty użytkownik
2010-05-02 14:09:36
2 maja 2010 14:09 | ID: 202983
Ciasto musi być słodkie, a jakie niby ma być? Dziwne, bo w Niemczech jadłam tak słodkie ciasta, że zęby bolały.
-
14
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-05-03 14:22:32
3 maja 2010 14:22 | ID: 203318
AlusiaSz napisał 2010-05-02 14:09:36Ciasto musi być słodkie, a jakie niby ma być? Dziwne, bo w Niemczech jadłam tak słodkie ciasta, że zęby bolały.
serniki???
te zapamiętałam najbardziej.
-
15
usunięty użytkownik
2010-05-03 15:15:29
3 maja 2010 15:15 | ID: 203350
dziecinka napisał 2010-05-03 14:22:32AlusiaSz napisał 2010-05-02 14:09:36Ciasto musi być słodkie, a jakie niby ma być? Dziwne, bo w Niemczech jadłam tak słodkie ciasta, że zęby bolały.
serniki???
te zapamiętałam najbardziej.
Ni, to były babki takie marmurkowe, albo cytrynowe- swoją drogą rewelacja.
-
16
MNONKA
Zarejestrowany: 25-01-2010 10:38 .
Posty: 5777
2010-05-03 16:25:23
3 maja 2010 16:25 | ID: 203368
Ja nie lubię słodkich ciast, ale swoją drogą trochę słodyczy się przyda ;)