-
1
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-03-25 09:19:16
25 marca 2010 09:19 | ID: 178306
Z chęcia bym Ci pomogła Malwinko... ale nigdy nie robiłam masy karpatkowej... ani do eklerków... chociaż i owszem... lubię i jedno i drugie posmakować...
-
2
Malwinka
Zarejestrowany: 06-08-2009 12:50 .
Posty: 2310
2010-03-25 10:46:41
25 marca 2010 10:46 | ID: 178385
ja też lubię smakowac, ale tym razem chciałam zrobic.
-
3
usunięty użytkownik
2010-03-25 11:04:16
25 marca 2010 11:04 | ID: 178401
Też się chętnie dowiem. Malwinka, a może ubić śmietankę z żelatyną, lub galaretką?
-
4
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-03-25 13:17:22
25 marca 2010 13:17 | ID: 178476
Tylko mi smaka narobiłaś!!!!
-
5
usunięty użytkownik
2010-03-25 13:32:14
25 marca 2010 13:32 | ID: 178482
a może spróbowac z masą orzechową??
-
6
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2010-03-25 13:53:21
25 marca 2010 13:53 | ID: 178501
A z kąd masz eklerki? Kupiłaś gotowe ? A może sama zrobiłaś więc może przepis posiadasz, chętnie bym skorzystała
-
7
usunięty użytkownik
2010-03-25 19:11:48
25 marca 2010 19:11 | ID: 178725
Stokrotka napisał 2010-03-25 13:53:21A z kąd masz eklerki? Kupiłaś gotowe ? A może sama zrobiłaś więc może przepis posiadasz, chętnie bym skorzystała
Również chętnie się dowiem, czy to takie samo ciasto jak na karpatkę?
-
8
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-03-25 19:21:14
25 marca 2010 19:21 | ID: 178735
A ja sobie dzis kupiłam proszek na krem do karpatki:) Na Święta zrobię:)
-
9
Malwinka
Zarejestrowany: 06-08-2009 12:50 .
Posty: 2310
2010-03-25 19:21:41
25 marca 2010 19:21 | ID: 178737
Ciasto robię sama. Zapraszam po przepis na ciasto do mojego familijnego bloga
Można zrobic i z karpatkowego, kupczego. Zawsze nadziewałam masa budyniową, ale mam ochotę na odmianę.
-
10
usunięty użytkownik
2010-03-25 19:33:45
25 marca 2010 19:33 | ID: 178761
Jedno pytanie, te proporcje na ciasto to na ile ciastek mniej więcej? Tak myślę, że zrobię również gniazda.
-
11
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-03-25 22:13:13
25 marca 2010 22:13 | ID: 178937
dziewczyny gotowy krem karpatkowy to delecty jest dobry, tylko orginalny do gotowania bo jest też ekspresowy ale on chyba nie bardzo smaczny
tylko jak ktoś chce lżejszy krem to ja daję 700 ml mleka (czyli więcej niż w przepisie) i kostkę (200 g) masła czyli mniej niż w przepisie
ja jeszcze robię krem do stefanki on jest podobny do budyniowego tylko to jest mleko, mąki, masło i cukier więc może hmmm być za mało wyrazisty do eklerków
ja robię taką masę śmietanowo-czekoladową jedna wersja jest z białą druga z ciemną czekoladą
masa jest do tortu ale może do eklerków też by pasowała
-
12
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-03-25 23:21:04
25 marca 2010 23:21 | ID: 178988
jest jeszcze jeden dobry krem,ale nie pamiętam nazwy firmy.. Za to mam przed oczami opakowanie, podobne do tego z Delecty.
-
13
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-03-25 23:37:43
25 marca 2010 23:37 | ID: 178999
dziecinka napisał 2010-03-25 23:21:04jest jeszcze jeden dobry krem,ale nie pamiętam nazwy firmy.. Za to mam przed oczami opakowanie, podobne do tego z Delecty.
Ja do innego swojego ciasta używam również kremów... Dr... jakiegoś tam... hehehe... nie wiem jak się go pisze... by nie zrobić byka... równie może si e chyba do eklerków nadawać... a smaki różne: waniliowy, ajerkoniakowy, czekoladowy...
-
14
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-03-25 23:47:07
25 marca 2010 23:47 | ID: 179006
jesli chodzi o smaki, to dobrze,ze wymienilas. Dzieki temu mi si przypomniało,zę najbardziej smakował mi ajerkoniakowy:)
-
15
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-03-26 01:09:24
26 marca 2010 01:09 | ID: 179032
dziecinka napisał 2010-03-25 23:47:07jesli chodzi o smaki, to dobrze,ze wymienilas. Dzieki temu mi si przypomniało,zę najbardziej smakował mi ajerkoniakowy:)
Wiesz... co dobre... hehehe...
bo mi też on smakuje... najbardziej...
-
16
usunięty użytkownik
2010-03-26 10:31:46
26 marca 2010 10:31 | ID: 179232
Ja również zawsze ajerkoniakowy wybieram. Zastanawiam się, czy zrobić mini ptysie. Ubić mleko skondensowane z galaretką np. wiśniową i je nadziać.
-
17
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2010-03-26 10:46:31
26 marca 2010 10:46 | ID: 179241
Ja bym zrobiła z bitą śmietaną....
-
18
usunięty użytkownik
2010-03-26 10:52:00
26 marca 2010 10:52 | ID: 179245
takie posty to powinni od razu kasować!!!!!!!!
JA CHCĘ EKLERKA!!!!!
-
19
usunięty użytkownik
2010-03-26 10:58:38
26 marca 2010 10:58 | ID: 179250
Debris napisał 2010-03-26 10:52:00takie posty to powinni od razu kasować!!!!!!!!
JA CHCĘ EKLERKA!!!!!
Posty jak posty, ale takie zdjęcia......
-
20
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2010-03-26 11:21:05
26 marca 2010 11:21 | ID: 179283
a gdzie one są te zdjęcia