18 stycznia 2010 10:37 | ID: 115092
18 stycznia 2010 10:56 | ID: 115103
18 stycznia 2010 10:57 | ID: 115105
18 stycznia 2010 11:28 | ID: 115154
18 stycznia 2010 11:39 | ID: 115180
18 stycznia 2010 11:44 | ID: 115196
18 stycznia 2010 11:46 | ID: 115200
18 stycznia 2010 12:04 | ID: 115235
18 stycznia 2010 12:07 | ID: 115239
18 stycznia 2010 19:21 | ID: 115629
18 stycznia 2010 19:36 | ID: 115656
18 stycznia 2010 19:40 | ID: 115684
18 stycznia 2010 20:55 | ID: 115979
18 stycznia 2010 22:06 | ID: 116018
18 stycznia 2010 23:20 | ID: 116066
19 stycznia 2010 09:12 | ID: 116161
19 stycznia 2010 10:31 | ID: 116259
19 stycznia 2010 10:34 | ID: 116271
Składniki: ciasto francuskie 3-4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka cynamonu 1 jajko Wykonanie: Gotowe ciasto rozwałkować, tak aby powstał prostokąt (ja kupiłam już takie rozwałkowane więc wystarczyło odwinąć). Następnie roztrzepanym jajkiem posmarować dokładnie wierzch. Wymieszać cukier z cynamonem (ponieważ miałam tylko gruby, kandyzowany, brązowy cukier, dodałam szczyptę miałkiego, białego cukru) i posypać dokładnie dość grubą warstwą ciasto. Zrolować dwustronnie dłuższe brzegi ciasta, tak aby spotkały się w na środku. Całość delikatnie docisnąć i z wierzchu jeszcze raz posmarować ciasto jajkiem. Pokroić na kawałki o długości ok. 1 cm. Ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Można położyć bokiem i w takcie pieczenia przewrócić na drugą stronę ciasteczka. Wg przepisu piec w temp. 180 st. przez ok. 15 minut. Ja piekłam na oko, do zarumienienia się ciasta. Smacznego :) a te z nutellą i orzechami to ma tak samo wyglądać.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.