Co podać na kolację z okazji zapoznania przyszłych swatów ?
14 listopada 2013 20:42 | ID: 1042114
Myślę, ze jakieś mięsko, zapiekana karkówka np, dodatkowo można gyrosa, jakieś przystawki, może rybę? Zależy też w jaki dzień ma przypaść to spotkanie...
14 listopada 2013 20:47 | ID: 1042116
Myślę, ze jakieś mięsko, zapiekana karkówka np, dodatkowo można gyrosa, jakieś przystawki, może rybę? Zależy też w jaki dzień ma przypaść to spotkanie...
Mają przyjechać w sobotę na obiad a potem po spacerze kolacja zasiadana z naleweczką.Proszę o pomoc bo naprawdę sie boję.Może coś regionalnego?
14 listopada 2013 20:49 | ID: 1042118
Najlepiej zrób to co Ci najlepiej wychodzi, nie będziesz musiała martwić się czy będzie im smakowało. Jak Ty będziesz pewna swojego dania to im na pewno posmakuje:)
14 listopada 2013 20:52 | ID: 1042120
Myślę, ze jakieś mięsko, zapiekana karkówka np, dodatkowo można gyrosa, jakieś przystawki, może rybę? Zależy też w jaki dzień ma przypaść to spotkanie...
Mają przyjechać w sobotę na obiad a potem po spacerze kolacja zasiadana z naleweczką.Proszę o pomoc bo naprawdę sie boję.Może coś regionalnego?
Jesli macie jakieś swoje potrawy, to jak najbardziej;)
Jesli taki spotkanie ma być z nalwką, to proponuję przyrządzić jakieś przekaski:) Jakieś koreczki sledziowe, albo cos innego.
AlePatrycja ma rację, jesli zrobisz swoje popisowe danie- napewno bedzie Im smakować;)
14 listopada 2013 21:08 | ID: 1042127
a z regionalnych - czy mogę podać kiszkę ziemniaczaną? Pewnie wiele z Was nie wie co to jest.
14 listopada 2013 21:27 | ID: 1042131
wszystko zależy od tego czy się ich lubi
14 listopada 2013 21:33 | ID: 1042135
wszystko zależy od tego czy się ich lubi
Kochanie ja nie znam jeszcze tych ludzi , mieszkają w miejscowości oddalonej o 350 kilometrów.To będzie pierwsze spotkanie.
14 listopada 2013 21:42 | ID: 1042140
wszystko zależy od tego czy się ich lubi
Kochanie ja nie znam jeszcze tych ludzi , mieszkają w miejscowości oddalonej o 350 kilometrów.To będzie pierwsze spotkanie.
A przyszły zięć odpowiada?
To był żart.
myślę,że kuchnia regionalna to wspaniały pomysł.
Poczęstować potrawami o których się zapomina.
Do kiszki przydałoby się mięsko bo nie każdy lubi.
może np, filet z indyka z pieczarkami w smietanie.
Szybko,smacznie i elegancko
14 listopada 2013 21:50 | ID: 1042143
wszystko zależy od tego czy się ich lubi
Kochanie ja nie znam jeszcze tych ludzi , mieszkają w miejscowości oddalonej o 350 kilometrów.To będzie pierwsze spotkanie.
A przyszły zięć odpowiada?
To był żart.
myślę,że kuchnia regionalna to wspaniały pomysł.
Poczęstować potrawami o których się zapomina.
Do kiszki przydałoby się mięsko bo nie każdy lubi.
może np, filet z indyka z pieczarkami w smietanie.
Szybko,smacznie i elegancko
14 listopada 2013 21:52 | ID: 1042144
wszystko zależy od tego czy się ich lubi
Kochanie ja nie znam jeszcze tych ludzi , mieszkają w miejscowości oddalonej o 350 kilometrów.To będzie pierwsze spotkanie.
A przyszły zięć odpowiada?
To był żart.
myślę,że kuchnia regionalna to wspaniały pomysł.
Poczęstować potrawami o których się zapomina.
Do kiszki przydałoby się mięsko bo nie każdy lubi.
może np, filet z indyka z pieczarkami w smietanie.
Szybko,smacznie i elegancko
a z jakiego regionu Pani pochodzi?
14 listopada 2013 21:53 | ID: 1042145
Może pierś z kurczaka w ziołowych przyprawach duszona? bardzo dobra
14 listopada 2013 21:54 | ID: 1042146
Karkówka w kapuście kiszonej z ananasem i miodem,sałatka z brokula, mogą być zawijance ze schabU z pieczarkami i ogórkiem w srodku i boczkiem. Spaghetti z kurkami, rosół z makaronem lub inna zupa typu gulaszowa albo cebulowa. Krem z brokula
14 listopada 2013 21:55 | ID: 1042147
Z Mazur - Szlak Wielkich Jezior Mazurskich
14 listopada 2013 21:56 | ID: 1042148
Z Mazur - Szlak Wielkich Jezior Mazurskich
wow to tak jak ja
14 listopada 2013 21:57 | ID: 1042149
to jak z Mazur koniecznie musi być ryba i grzyby
14 listopada 2013 21:57 | ID: 1042150
A na kolacje to jakieś wędzonki, śledzik w smietanie, paroweczki w cieście francuskim na ciepło albo parówki zawinięte w boczek i zapieczOne.sałatki typu gyros, z tortellini, z surimi i selerem, sałatka z kalafiora z jajkiem i czosnkiem No i majonez i troszkę zielonego, o pietruszki
14 listopada 2013 21:58 | ID: 1042151
Karkówka w kapuście kiszonej z ananasem i miodem,sałatka z brokula, mogą być zawijance ze schabU z pieczarkami i ogórkiem w srodku i boczkiem. Spaghetti z kurkami, rosół z makaronem lub inna zupa typu gulaszowa albo cebulowa. Krem z brokula
poproszę przepis na tą karkóweczke
14 listopada 2013 21:58 | ID: 1042152
to jak z Mazur koniecznie musi być ryba i grzyby
Oo ryba po japonsku np, grzybki z cebulką do podjadania, ewentualnie grzybki w śmietanieśmietanie
14 listopada 2013 21:59 | ID: 1042153
Pstrąg pieczony z masłem i koperkiem
14 listopada 2013 22:38 | ID: 1042164
Dziękuję za podpowiedzi, już wiem co mogę podać. Dowiedziałam się jakie zestawy menu są na czasie i z wielu podpowiedzi skorzystam.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.