KulinariaKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 150, liczba wizyt: 322707 |
Nadesłane przez: Dunia 09-09-2014 18:41
Każdy człowiek ma swoje wymyślne ulubione danie lub dodatek dodania.
Moja córka od dłuższego czasu uwielbia bułeczkę z masłem orzechowym i musem jabłkowym.
Więc zrobiłam jej taki mus w dwóch wersjach.
I wersja z cynamonem.
II wersja bez cynamonu.
Składniki:
2 kg jabłek antonówek
3 galaretki pomarańczowe
2 łyżki cynamonu
3/4 kg cukru
1/2 l wody
2 kg jabłek antonówek
3 galaretki cytrynowe
3 łyżki soku z cytryny
3/4 kg cukru
1/2 l wody
Sposób sporządzenia:
Jabłka umyć, przekroić na 4 części i usunąć ogonek i to coś na drugim biegunie jabłka.
Jabłka pokroić na mniejsze kawałki.
Dolać wodę , wsypać cukier i cynamon lub wlać sok z cytryny
Wymieszać i zagotować . Zmniejszyć ogień i gotować na mniejszym ogniu do rozpadnięcia się jabłek.